Gebze 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 2025’te meydana gelen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği kozmetik fabrikası yangını davasında ara kararlar açıklandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar ve taraf avukatları katılırken, mahkeme heyeti savcılık mütalaasının ve avukat beyanlarının ardından 3 saat ara verdi.
Mahkemenin ara kararlarına göre, Ravive Kozmetik yetkililerini Marmara Ereğlisi’ndeki eve götüren tutuklu sanık Onay Yürüklü’nün tahliyesine karar verildi. Ayrıca, sanık Ö.A. hakkındaki adli kontrol tedbirleri kaldırıldı. Mahkeme, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nden kozmetik firması yetkilileri İsmail ve Altay Ali Oransal ile kozmetik firması yetkililerinin kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle tutuklu sanık Ali Osman Akat’a ait dijital materyallerin kopyalarının istenmesine hükmetti.
Dava kapsamında Ravive Kozmetik ve LYKEE firmalarının 2022-2025 arasındaki banka hesap hareketlerinin Bankalar Birliği’nden talep edilmesine karar verildi. Bu firmalara ait GSM numaralarının tespiti için ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na yazı yazılacak.
8 Kasım 2025’te Dilovası Mimar Sinan Mahallesi’ndeki kozmetik fabrikasında çıkan yangında Tuğba Taşdemir (17), Nisanur Taşdemir (15), Cansu Esetoğlu (15), Hanım Gülek (52), Esma Gikan (31) ve Şengül Yılmaz (59) hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Kocaeli Şehir Hastanesi’nde tedavi gören Tuncay Yıldız da 15 Kasım’da yaşamını yitirmişti.
Soruşturma kapsamında, iş yeri sahiplerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklanmıştı. Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı N.T, Zabıta Müdürü N.B, zabıta personeli C.T, Ö.K. ve T.İ. görevden uzaklaştırılmıştı. Fabrika sahiplerinden Kurtuluş Oransal, cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.
Bilirkişi raporunda, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini etkin bir şekilde yerine getirmediği belirlenen Küresel Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) sorumlu müdürü Ünal Aslan 3 Aralık’ta, yapıyı yangın güvenliği açısından eksik ve tehlikeli durumda kiraya verdiği gerekçesiyle fabrika binasının eski sahibi Güven Demirbaş ise 4 Aralık’ta tutuklanmıştı.
Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu kozmetik firması yetkilileri Altay Ali, İsmail Oransal ve diğer tutuklu yetkililer hakkında ‘olası kastla öldürme’ suçundan 7’şer kez müebbet hapis cezası, ‘olası kastla mala zarar verme’ suçundan ise 3’er kez hapis cezası isteniyor. Dava süreci devam ediyor.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026EKONOMİ
28 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026GÜNDEM
28 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026GÜNDEM
28 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5060 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3627 kez okundu
3
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3461 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3460 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3457 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.