İstanbul, 27-28 Mart tarihlerinde önemli bir zirveye ev sahipliği yapıyor. İletişim Başkanı Burhanettin Duran’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan STRATCOM Zirvesi’ne, 37 ülkeden ve 5 uluslararası kuruluştan 159 üst düzey isim katılıyor. Zirve, küresel gündemi ve stratejik iletişimi mercek altına alacak.
Zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yapacak. Etkinliğe, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yanı sıra, yabancı ülkelerden 9 bakan, 2 uluslararası kuruluş genel sekreteri ve çok sayıda milletvekili de iştirak edecek.
Zirvenin ilk gününde, Suriye Enformasyon Bakanı Hamza Mustafa, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay gibi önemli isimler, küresel düzenin yeni çerçevesini stratejik iletişim perspektifinden değerlendirecek. Ayrıca, uzun yıllar Orta Doğu’da görev yapmış ABD’li eski Büyükelçi Robert Ford ve Venedik Kulübü Kurucusu Vincenzo Le Voci de konuşmacılar arasında yer alıyor. Uluslararası sistemdeki meşruiyet krizi ve güven bunalımı gibi kritik konular ele alınacak. Türkiye’nin uluslararası krizlerdeki arabulucu rolü de zirvede tartışılacak.
Milli İstihbarat Akademisi Başkanı Talha Köse’nin başkanlığında gerçekleştirilecek bir oturumda, kriz zamanlarında lider diplomasisinin ve arabuluculuğun önemi vurgulanacak. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’nin uluslararası krizlerdeki rolüne dikkat çekilecek. Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli gazeteci Tawakkol Karman ise, medya ve sivil toplum perspektifinden çatışma bölgelerindeki vicdan ve adalet mücadelesini anlatacak.
Zirvenin ikinci gününde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın açılış konuşmasıyla devam edecek. Orta Doğu’daki savaş, uzman isimler tarafından masaya yatırılacak. ABD merkezli Crisis Group’tan Ali Vaez, Milli İstihbarat Akademisi Başkan Yardımcısı Hakkı Uygur, SETA Dış Politika Direktörü Murat Yeşiltaş ve CSIS’ten John Alterman, İran, ABD ve İsrail arasındaki çatışmaları değerlendirecek. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, iletişimdeki yeni paradigmaları ele alırken, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ise geleceğin güvenlik mimarisi ve Türk savunma sanayisinin rolü üzerine konuşacak.
Bu yıl 5’incisi düzenlenen STRATCOM Zirvesi, küresel aktörleri bir araya getirerek güncel sorunlara çözüm arayışlarına katkı sağlayacak. Zirve, stratejik iletişim, kriz yönetimi ve uluslararası ilişkiler alanlarında önemli tartışmalara sahne olacak.
SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026EKONOMİ
28 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026GÜNDEM
28 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026GÜNDEM
28 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3627 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3460 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3457 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3455 kez okundu
5
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3454 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.