Emniyet Genel Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda 8 ilde düzenlenen operasyonlarda, vatandaşları dolandıran 58 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, kendilerini kamu görevlisi veya avukat olarak tanıtarak, sahte internet siteleri ve “sazan sarmalı” yöntemleriyle vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı öncülüğünde, İl Emniyet Müdürlükleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, dolandırıcılık şebekelerine yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Kırşehir, Manisa, Mersin, Samsun ve Tekirdağ’da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, 810 milyon TL hesap hareketi bulunan 58 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 50’si tutuklanırken, 8’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.
Yapılan incelemelerde, şüphelilerin çeşitli yöntemlerle vatandaşları dolandırdığı belirlendi. Bu yöntemler arasında; kendilerini kamu görevlisi veya avukat olarak tanıtmak, araç muayene hizmeti adı altında sahte internet siteleri kurmak ve “sazan sarmalı” taktiğiyle gayrimenkul satışı yapmak yer alıyor. Dolandırıcıların, bu yöntemlerle vatandaşları mağdur ettiği ve haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.
Operasyonlar kapsamında, şüphelilerin kullandığı çok sayıda GSM hattı, dijital materyal ve suçtan elde edildiği değerlendirilen yüklü miktarda nakit para ve altın ele geçirildi. Ele geçirilen deliller, soruşturmanın seyrini etkileyecek ve dolandırıcılık olaylarının aydınlatılmasına yardımcı olacak.
Yetkililer, vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kamu görevlisi veya avukat kimliğiyle arayan kişilere karşı şüpheci yaklaşılması, kişisel bilgilerin paylaşılmaması ve şüpheli durumlarda derhal emniyet birimlerine başvurulması gerektiği belirtildi.
Operasyonların devam edeceği ve dolandırıcılık suçlarıyla mücadelede kararlılıkla hareket edileceği bildirildi. Bu tür suçların önlenmesi ve faillerin yakalanması için çalışmaların aralıksız sürdürüleceği vurgulandı.
Haberin kaynağı: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
13 Mayıs 2026EKONOMİ
13 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Mayıs 2026GÜNDEM
13 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Mayıs 2026GÜNDEM
13 Mayıs 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4758 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2451 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2396 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
2354 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
2354 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.