Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) destekleriyle El Salvador’un başkenti San Salvador’da “Türkiye Parkı” (Türkiye Plaza) açıldı. Maquilishuat semtinde yer alan parkın açılış törenine, El Salvador Devlet Başkan Yardımcısı Felix Ulloa, San Salvador Belediye Başkanı Mario Duran, Yasama Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Milletvekili Ana Figueroa, Orta Amerika Parlamentosu (PARLACEN) üyeleri, El Salvador Dışişleri Bakanlığı ve Orta Amerika Entegrasyon Sistemi (SICA) yetkilileri, ülkede görev yapan büyükelçiler, kordiplomatik üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Törene bölge sakinleri de yoğun ilgi gösterdi.
Açılış töreni, Türkiye ve El Salvador milli marşlarının okunması ve saygı duruşuyla başladı. Ardından Türkiye ve El Salvador bayrakları anıt alanında göndere çekildi. Çelenk sunumu sonrası konuşan Türkiye’nin El Salvador Büyükelçisi Gül Büyükerşen, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Büyükerşen, konuşmasında Atatürk’ün çağdaşlaşma ve ilerlemenin simgesi olduğunu vurgulayarak, özellikle kadın hakları alanında yapılan reformlara dikkat çekti. Mart ayının Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelmesi sebebiyle, 1926 Medeni Kanunu ile kadın ve erkeklerin eşit haklara kavuştuğunu ve Türkiye’nin pek çok ülkeden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıdığını hatırlattı.
Büyükelçi Büyükerşen, mart ayının tarihi önemine de değinerek, İstiklal Marşı’nın kabulü, Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni andı. Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesine vurgu yapan Büyükerşen, Türkiye’nin dünya genelinde en büyük 3. diplomatik ağa sahip olduğunu ve Latin Amerika ile Karayipler bölgesine verdiği önemi belirtti. Türkiye’nin bölgede 20 diplomatik misyonunun bulunduğunu hatırlatan Büyükerşen, Atatürk büstlerinin birçok bölge ülkesinde yer aldığını ve El Salvador’un da bu zincire eklenmesinden duyduğu gururu dile getirdi.
San Salvador Belediye Başkanı Mario Duran da konuşmasında, iki ülke arasındaki coğrafi uzaklığa rağmen bu projenin dostluğun güçlü bir göstergesi olduğunu belirtti. Türkiye’ye parkın rekreasyonuna sağladığı katkılardan dolayı teşekkür eden Duran, San Salvador’un 500. yılı anısına bastırılan hatıra parasını Türkiye’nin San Salvador Büyükelçiliği’ne takdim etti. Tören, üst düzey katılımcıların ve kordiplomatik temsilcilerin yer aldığı aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Türkiye Parkı, iki ülke arasındaki dostluğun somut bir sembolü olarak öne çıkıyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
27 Haziran 2026EKONOMİ
27 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
27 Haziran 2026GÜNDEM
27 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
27 Haziran 2026GÜNDEM
27 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3626 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3459 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3456 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3454 kez okundu
5
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3453 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.