İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun karşısındaki salonda görülen kritik davada 12. duruşma başladı. Duruşmaya, tutuklanmalarının ardından görevlerinden uzaklaştırılan Şişli Belediye Başkanı Emrah Resul Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, İBB Başkanı Danışmanı ve MEDYA AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, İmamoğlu’nun kayınbiraderi Cevat Kaya ve İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar katıldı.
Duruşmada, tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ve avukatlar da hazır bulundu. Ayrıca, CHP’li milletvekilleri ve tutuklu sanıkların yakınları da izleyici olarak yer aldı. Duruşma, kamuoyunda büyük bir merakla takip edilirken, olayın siyasi yankıları da devam ediyor.
Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, davalarda görevli bilirkişiyi hedef gösterdiği gerekçesiyle İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı dava nedeniyle aynı binada başka bir salonda yapılan duruşmaya katıldığı için bu celseye katılamadı. İmamoğlu’nun bu duruşmaya katılmaması, kamuoyunda farklı yorumlara neden oldu.
Duruşma, İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Ceyhun Avşar’ın çapraz sorgusuyla devam ediyor. Avşar’ın ifadeleri, davanın seyrini etkileyebilecek önemli detaylar içeriyor. Duruşmanın ilerleyen saatlerinde, tanık ifadelerinin alınması ve delillerin değerlendirilmesi bekleniyor. Mahkeme heyetinin, duruşma sonunda nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor. Davanın sonuçları, hem siyasi arenada hem de kamuoyunda geniş yankı uyandıracak gibi görünüyor. Dava süreci boyunca, sanıkların ve avukatların savunmaları, delillerin incelenmesi ve tanık ifadeleriyle birlikte hukuki süreç devam edecek. Bu dava, Türkiye’nin gündemini uzun süre meşgul etmeye devam edecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Duruşmaların ilerleyen günlerde de devam etmesi ve yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.
SAVUNMA SANAYİ
15 Mayıs 2026EKONOMİ
15 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
15 Mayıs 2026GÜNDEM
15 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
15 Mayıs 2026GÜNDEM
15 Mayıs 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
911 kez okundu
2
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
910 kez okundu
3
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
897 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
896 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
892 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.