Türkiye’de COVID-19 salgınının ilk günlerinde hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, vefatının üzerinden geçen 4 yılda, hem mesleki mirası hem de insanlığıyla unutulmadı. 1952 yılında Rize’de doğan ve İstanbul’da büyüyen Taşcıoğlu, tıp alanındaki başarıları ve öğrencilerine olan bağlılığıyla tanınıyordu. Kaynak: TRT Haber
Taşcıoğlu, 1970’lerde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, Kars ve Şanlıurfa’da zorunlu hizmetini tamamladı. Daha sonra İstanbul’a dönerek aynı fakültede ihtisasını yaptı ve iç hastalıkları uzmanı, doçent ve profesör unvanlarını aldı. Meslek hayatı boyunca sayısız öğrenci yetiştiren ve mesleğine olan tutkusuyla bilinen Taşcıoğlu, emeklilik hakkını elde etmesine rağmen görevine devam ederek hem hastalarına hem de öğrencilerine destek olmaya devam etti.
COVID-19 salgınının Türkiye’de görüldüğü ilk günlerde aktif olarak görev yapan Taşcıoğlu, 16 Mart 2020’de hastalık belirtileri göstermesi üzerine tedavi altına alındı. Durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakıma alınan ve solunum cihazına bağlanan Taşcıoğlu, 1 Nisan 2020’de yaşamını yitirdi. Vefatı, tıp camiasında, öğrencileri ve hastaları arasında büyük bir üzüntüye neden oldu. Taşcıoğlu, Türkiye’de COVID-19 nedeniyle hayatını kaybeden ilk hekim olarak kayıtlara geçti.
Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, sadece mesleki başarılarıyla değil, aynı zamanda hasta ilişkileri ve güler yüzüyle de hatırlanıyor. Özellikle taktığı renkli fularlarla hafızalara kazınan Taşcıoğlu, ‘hocaların hocası’ olarak anılıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul’da bir şehir hastanesine adı verilen Taşcıoğlu, böylece anısını yaşatmaya devam ediyor. Geride bıraktığı bilimsel çalışmalar ve yetiştirdiği hekimler, onun mirasının önemli bir parçasını oluşturuyor.
SAVUNMA SANAYİ
17 Mayıs 2026EKONOMİ
17 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Mayıs 2026GÜNDEM
17 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Mayıs 2026GÜNDEM
17 Mayıs 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
1219 kez okundu
2
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
1206 kez okundu
3
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
1193 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
1192 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
1188 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.