Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeyle ortopedik engelli vatandaşlar için araç alımında ÖTV muafiyeti kapsamının genişletildiğini duyurdu. Bakan Göktaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak bu önemli adımın detaylarını paylaştı.
Yeni düzenlemeye göre, engel oranı yüzde 40 ve üzeri olan, engeli nedeniyle sürücü belgesi alamayacağına karar verilen ortopedik engelli bireyler, kanun kapsamında belirlenen taşıtları ilk alımlarında 10 yılda bir olmak kaydıyla ÖTV muafiyetinden yararlanabilecekler. Bu önemli gelişme, ortopedik engelli vatandaşların daha erişilebilir ve bağımsız bir yaşam sürmelerine katkı sağlayacak.
Bakan Göktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak bu düzenlemenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, hükümetin engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına verilen önemi bir kez daha gözler önüne seriyor.
ÖTV muafiyeti, engelli bireyler için araç sahibi olmanın maliyetini önemli ölçüde azaltacak. Bu sayede, engelli vatandaşlar, günlük yaşamlarında daha fazla mobilite özgürlüğüne sahip olacak ve sosyal hayata daha aktif bir şekilde katılabilecekler. Bu düzenleme, sadece bireysel faydalar sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda engelli bireylerin toplumsal entegrasyonunu da destekleyecek.
Bu önemli gelişme, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırma ve toplumsal katılımını artırma hedefi doğrultusunda atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Hükümetin bu tür düzenlemelerle engelli vatandaşlara yönelik desteklerini artırmaya devam etmesi bekleniyor.
Konuyla ilgili detaylı bilgi ve başvuru süreçleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi web sitesi ve ilgili kamu kurumlarının duyuruları takip edilebilir. Bu sayede, ortopedik engelli vatandaşlar, ÖTV muafiyetinden yararlanmak için gerekli adımları atabilirler.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
18 Mayıs 2026EKONOMİ
18 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Mayıs 2026GÜNDEM
18 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Mayıs 2026GÜNDEM
18 Mayıs 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
1295 kez okundu
2
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
1282 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
1270 kez okundu
4
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
1270 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
1264 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.