Ekonomi programının temel önceliği olan enflasyonla mücadelede kararlılık vurgusu yapan Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uygulanan bütüncül politikalarla ilerlemeye devam ettiklerini belirtti. Mart ayı enflasyon verilerini değerlendiren Yılmaz, aylık enflasyonun yüzde 1,94 olarak gerçekleştiğini, yıllık enflasyonun ise yüzde 30,87 seviyesine gerilediğini anımsattı.
Yılmaz, enflasyonla mücadelede kaydedilen gelişmelere dikkat çekerek, “Aylık enflasyon gelişmelerinde taze meyve ve sebze ile işlenmiş gıda kalemindeki fiyat artışlarının zayıflaması, gıda fiyatları üzerinde olumlu etkileri görülürken, yıllık temel mal enflasyonunda da iyileşme sürmektedir.” dedi. Ancak, savaşın etkileriyle yaşanan arz şokları nedeniyle enerji fiyatlarındaki artışa bağlı olarak ulaştırma fiyatlarının aylık olarak yükseldiğini de ifade etti. Buna rağmen, hizmet enflasyonundaki artış hızının diğer alt kalemlerdeki iyileşmeler sayesinde önceki aya göre yavaşladığını belirtti.
Küresel ekonominin zorlu bir süreçten geçtiğine işaret eden Yılmaz, artan jeopolitik gerilimler ve bölgesel çatışmaların, enerji fiyatlarındaki yükselişlerle birlikte küresel enflasyon görünümü üzerinde yukarı yönlü riskler oluşturduğuna dikkat çekti. Bölgede yaşanan gelişmelerin ekonomiye olası etkilerini sınırlamak amacıyla ilgili tüm kurumlarla güçlü bir eşgüdüm içinde gerekli tedbirleri almaya devam ettiklerini vurguladı.
Bu kapsamda atılan adımlara değinen Yılmaz, “Petrol fiyatlarındaki oynaklığın yurt içi fiyatlara etkisini azaltmak amacıyla eşel mobil sistemi geçici olarak devreye alınmış, akaryakıt fiyatlarındaki artışların önemli bir kısmı bütçe kanalıyla sınırlandırılmıştır.” dedi. Ekonomiye duyulan güvenin, sağlam kurumsal altyapının, güçlü ekonomik programın ve yapısal reformların, ekonominin dışsal şoklara karşı direncini koruduğunu belirtti.
Yılmaz, jeopolitik gelişmelerin ekonomiye doğrudan ve dolaylı etkilerini, bütüncül bir yaklaşımla yürütülen para, maliye ve gelirler politikaları sayesinde dengelemeye devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, sosyal konut, gıda arzı, lojistik ve yenilenebilir enerji alanlarında atılan arz yönlü adımlarla enflasyonla mücadeleyi destekleyeceklerini de sözlerine ekledi.
SAVUNMA SANAYİ
04 Temmuz 2026EKONOMİ
04 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
04 Temmuz 2026GÜNDEM
04 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
04 Temmuz 2026GÜNDEM
04 Temmuz 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3714 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3514 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3511 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3509 kez okundu
5
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3508 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.