İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son veriler doğrultusunda İzmir, Aydın, Muğla, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Bitlis illeri için sağanak yağış ve toz taşınımı nedeniyle “sarı” kodlu meteorolojik uyarı yayınladı. ANKA’da yer alan habere göre, Bakanlık, sosyal medya hesaplarından uyarıların yer aldığı bir harita paylaştı.
3 Nisan 2026 Cuma günü için yapılan uyarıda, İzmir ve Aydın’ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, iç kesimlerinde ise kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Edremit Körfezi de kuvvetli yağışlardan etkilenecek. Muğla’da ise kuvvetli, kıyı kesimlerinde çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği, akşam saatlerinden itibaren tekrar kuvvetleneceği tahmin ediliyor.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Diyarbakır’ın doğusu, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari illeri ile Bitlis’in güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu illerde yaşayan vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerekiyor.
Ayrıca, Akdeniz bölgesi ile İç Anadolu’nun güneyinde etkili olan Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının, akşam saatlerinde Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunu da etkisi altına alması bekleniyor. Toz taşınımı nedeniyle hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşüş ve ulaşımda aksamalar gibi sorunlar yaşanabilir.
İçişleri Bakanlığı, vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaya, yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almaya çağırdı. Sel, su baskını, yıldırım, hortum, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına, yüksek kesimlerde tipi gibi risklere karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı.
Bu arada, Habertürk Ana Haber Bülteni’nde Faruk Aksoy’un sunduğu programda savaşın sıcak noktaları, İran’ın müzakere masasına oturup oturmayacağı, İran’ın kara savaşına hazırlıklı olup olmadığı ve İsrail’de yaşanan gelişmeler ele alındı.
SAVUNMA SANAYİ
04 Temmuz 2026EKONOMİ
04 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
04 Temmuz 2026GÜNDEM
04 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
04 Temmuz 2026GÜNDEM
04 Temmuz 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5109 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3710 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3511 kez okundu
4
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3510 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3508 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.