Elektrikli otomobil devi Tesla, uzun süredir üretimde olan Model S ve Model X modellerinin sonunu getirdi. Business Insider’da yer alan habere göre, Tesla CEO’su Elon Musk, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu iki modelin yeni üretiminin durdurulduğunu ve satış için yalnızca sınırlı sayıda stok birimi kaldığını duyurdu. Bu önemli gelişme, otomotiv dünyasında büyük yankı uyandırdı.
Musk, aynı zamanda sahibi olduğu X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımla bu duyuruyu duyurdu. Paylaşımında, “Bir dönemin sonunu kutlamak için resmi bir tören düzenleyeceğiz. Bu arabaları çok seviyorum” ifadelerini kullanan Musk, 2012’de Model S’in üretim lansmanında çekilmiş bir fotoğrafını da ekledi. Bu nostaljik paylaşım, Tesla hayranları arasında duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
Tesla Model S, 2012 yılından bu yana kesintisiz olarak üretiliyordu. Model X ise yaklaşık 10 yıllık bir geçmişe sahipti. Bu iki model, Tesla’nın elektrikli otomobil pazarındaki yükselişinde önemli bir rol oynamıştı. Ancak, Tesla’nın stratejik kararları doğrultusunda, bu iki modelin üretimi sonlandırıldı.
Model S ve Model X’in yerine yeni bir model geliştirilmesi planlanmıyor. Bu durum, Tesla’nın gelecekteki stratejisinde farklı bir yöne evrildiğini gösteriyor. Şirket, mevcut modellerini daha da geliştirmek yerine, farklı projelere odaklanmayı tercih ediyor olabilir.
Model S ve Model X’in üretildiği California’daki fabrikada ise Tesla’nın insansı robotu Optimus’un seri üretimine başlanacağı belirtiliyor. Bu gelişme, Tesla’nın sadece otomotiv sektöründe değil, aynı zamanda robotik alanında da iddialı olduğunu gösteriyor. Optimus projesi, Tesla’nın geleceğe yönelik vizyonunun önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.
Model S ve Model X’in üretiminin durdurulması, Tesla’nın geleceği hakkında merak uyandırıyor. Şirketin, yeni teknolojilere ve farklı projelere odaklanması, sektördeki rekabeti daha da kızıştıracak gibi görünüyor. Tesla’nın bu stratejik hamleleri, elektrikli otomobil pazarının geleceğini şekillendirecek önemli gelişmeler olarak değerlendiriliyor.
Kaynak: Habertürk

SAVUNMA SANAYİ
13 Temmuz 2026EKONOMİ
13 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Temmuz 2026GÜNDEM
13 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Temmuz 2026GÜNDEM
13 Temmuz 2026
1
Togg Bayilik Sistemine Geçiyor: İlk Etapta Beş İl Hedefte
5737 kez okundu
2
Elektrikli Otomobil Pazarında Rekabet Kızışıyor: İşte En İyi 10 Model
4576 kez okundu
3
Aselsan’ın Büyük Günü: Cumhurbaşkanı Erdoğan Çelik Kubbe Bileşenlerini ve Yeni Ürünü Duyuracak
1383 kez okundu
4
Türkiye’nin En Büyük Özel Sektör Uydusu FGN-100-D2 Uzayda Göreve Başladı
994 kez okundu
5
ALTAY Tankı Eğitimleri Yerli Teknolojilerle Güçleniyor
977 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.