Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yaşanan akılalmaz bir olay, gündeme damgasını vurdu. Boşanma aşamasındaki eşinin evine girmeye çalışan M.S. (48), banyonun havalandırma boşluğundan içeri girmeye çalışırken sıkışıp kaldı. Olay, eşinin işte olduğu sırada meydana geldi.
AA’da yer alan habere göre, eşinin eve gelmesiyle birlikte havalandırma boşluğundan gelen sesleri duyan kadın, derhal Kadın Destek Uygulaması’ndan (KADES) yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan M.S., itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu sıkıştığı yerden kurtarıldı.
Kurtarıldıktan sonra Yerköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılan M.S., tedavisinin ardından polis merkezine götürüldü. Kadının polise verdiği ifadede, eşinin eve girmesi halinde kendisini öldüreceğini belirttiği öğrenildi. Bu korkunç iddia, olayın vahametini bir kat daha artırıyor.
Olayla ilgili soruşturma devam ederken, M.S.’nin eylemi ve kadının beyanları, boşanma süreçlerindeki şiddet ve tehditlerin ne kadar ciddi boyutlara ulaşabildiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, benzer durumlarla karşılaşan kadınların KADES gibi destek mekanizmalarına başvurmalarının önemini vurguluyor.
Bu arada, Amerika Birleşik Devletleri’nden de bir haber geldi. ABD’de bir federal yargıç, eski Başkan Donald Trump ile bağlantılı Beyaz Saray balo salonu projesinin inşaatını durdurma kararı aldı. Washington’daki proje alanında, mahkeme kararının ardından inşaat çalışmalarının durduğu görüldü. Bu karar, projenin geleceği hakkında soru işaretleri yaratırken, siyasi çevrelerde de yankı uyandırdı.
Bu iki farklı olay, farklı coğrafyalarda yaşanmış olsa da, her ikisi de hukuksal süreçler ve kişisel güvenlik konularındaki hassasiyetleri bir kez daha gündeme getiriyor. Özellikle Yozgat’taki olay, aile içi şiddetin ve boşanma süreçlerindeki risklerin ne kadar ciddi sonuçlar doğurabileceğini gösteriyor.
SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026EKONOMİ
17 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026GÜNDEM
17 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026GÜNDEM
17 Temmuz 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5233 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3878 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3642 kez okundu
4
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3636 kez okundu
5
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Büyük Çaplı Yangın
3632 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.