Akdeniz’deki İsrail ablukasını kırmak ve Gazze halkına insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu’nun 2026 Bahar Misyonu’na hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda, Fransa’dan misyona katılacak tekneler, Marsilya’nın L’Estaque Limanı’nda son hazırlıklarını tamamladı ve bugün öğleden sonra hareket etmeye hazırlanıyor.
Fransa Kampanyası koalisyonu tarafından organize edilen bu önemli misyon, Thousand Madleens to Gaza hareketi, Özgürlük Filosu Koalisyonu ve çeşitli derneklerin iş birliğiyle hayata geçiriliyor. Tekneler, insani yardım malzemeleri, tıbbi ekipman ve tohumlar taşıyacak. Her bir teknede yaklaşık 8 kişi görev yapacak.
AA muhabirine konuşan Thousand Madleens to Gaza hareketi üyesi Esther Le Cordier, Marsilya’dan hareket edecek tekneleri satın almak için 500 bin avro toplandığını belirtti. Le Cordier, Marsilya’nın farklı mahallelerinden büyük bir dayanışma gördüklerini ifade ederek, teknelerin tarım, eğitim, kültür ve balıkçılık gibi farklı temalara göre hazırlandığını aktardı. Tarımla ilgili teknelerde sulama sistemleri ve çeşitli ülkelerden gelen tohumların bulunduğunu vurgulayan Le Cordier, teknelerin ilk etapta İtalya’da mola vereceğini ve misyonla ilgili risk değerlendirmelerinin yapılacağını söyledi.
Le Cordier, Küresel Sumud Filosu’nun Gazze’ye yönelik tarihi bir misyon için hazırlandığını belirterek, yüzlerce gemiyle Gazze’ye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Filistinlilerin siyasi bir çözüme ihtiyaç duyduğunu dile getiren Le Cordier, Gazze’deki durumun kötüleştiğini ve teknelerde İsrail ordusunun yıktığı balıkçı teknelerini yeniden inşa etmek için malzemeler bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Filistin destekçisi Ghizlaine Kabouli ise Filistin halkının soykırıma uğradığını ve bu duruma sessiz kalmayı reddettiklerini vurguladı. Kabouli, Gazze’deki ateşkese rağmen hayatın hala tehlike altında olduğunu belirterek, çatışmanın yayılmakta olduğunu ve hükümetlerin müdahalesini sağlamak için teknelere binmek istediklerini ifade etti. Kabouli, Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını ve onları terk etmeyi reddettiklerini de sözlerine ekledi. Her türlü şiddete karşı olduklarını belirten Kabouli, bu misyonun gönüllülerden oluşan bir insani yardım çalışması olmasının yanı sıra, hükümetlerin ahlaki ve hukuki sorumluluklarını yerine getirmesi için siyasi bir girişim olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026EKONOMİ
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
187 kez okundu
2
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
186 kez okundu
3
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
186 kez okundu
4
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
185 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
172 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.