İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen ‘Yolsuzluk’ soruşturması kapsamında hazırlanan iddianameyle ilgili dava süreci devam ediyor. 11 Kasım 2025 tarihinde tamamlanan soruşturma sonucunda, 3 bin 809 sayfalık iddianame hazırlanmış ve İmamoğlu’nun ‘Örgüt lideri’ olmakla suçlandığı belirtilmişti. İddianamede, İmamoğlu’nun ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Rüşvet’, ‘Suç gelirlerinin aklanması’ gibi çeşitli suçlardan yargılandığı ve 142 eylem nedeniyle 828 yıl 2 aydan 2 bin 352 yıla kadar hapis cezası talep edildiği ifade ediliyor.
Davanın ilk duruşması 9 Mart Pazartesi günü görülürken, bugüne kadar 20 kişinin savunması alındı. Duruşmalar, haftanın dört günü devam ediyor ve İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Silivri’deki Marmara Açık Cezaevi Yerleşkesi’nde bulunan binada gerçekleştiriliyor. 16’ıncı celsede sanıkların savunmalarına devam edilecek. Mahkeme başkanı, duruşmaların saat 22.00’ye kadar devam edebileceğini belirtti.
Geçtiğimiz celsede, aralarında İBB Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu’nun da bulunduğu 17 sanığın tahliyesine karar verilmişti. Öte yandan, görevinden uzaklaştırılan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de aralarında bulunduğu 3’ü tutuklu 7 sanık hakkında hazırlanan yeni iddianame, İBB ‘Yolsuzluk’ davasının dosyasıyla birleştirildi. Güney, İBB dosyasında sanık olarak yer alacak.
Duruşma, duruşma savcısının İmamoğlu’na yönelik sorularıyla başladı. Savcı, İmamoğlu’nun önceki günkü duruşmada ‘İddia makamı bir suç örgütüdür’ ifadesine tepki göstererek, bu cümlelerin kabul edilmediğini ve haddi aşılması durumunda müdahale edileceğini belirtti. Dava süreci, kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor.
SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026EKONOMİ
28 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4851 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
2662 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
2612 kez okundu
4
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Büyük Çaplı Yangın
2605 kez okundu
5
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Korku Dolu Anlar
2604 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.