DOLAR 44,5416 -0.15%
EURO 52,0667 0.56%
ALTIN 6.862,601,69
BITCOIN 31971843.92265%
Mersin
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail’den ABD-İran Ateşkesine Şaşkın Tepki: ‘Son Anda Haberdar Edildik’
12 okunma

İsrail’den ABD-İran Ateşkesine Şaşkın Tepki: ‘Son Anda Haberdar Edildik’

ABONE OL
8 Nisan 2026 10:00
İsrail’den ABD-İran Ateşkesine Şaşkın Tepki: ‘Son Anda Haberdar Edildik’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’la iki haftalık ateşkes kararı, İsrail’de şaşkınlıkla karşılandı. İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, ismi açıklanmayan bir İsrailli yetkili, Trump’ın kararının kendilerini son anda şaşırttığını belirtti. Yetkili, “Trump’ın kararı bizi şaşırttı. Her şeyin sonuçlanmış gibi göründüğü son anda yeni bilgiler aldık.” ifadelerini kullandı.

Bu beklenmedik gelişmeye rağmen İsrail, ateşkese bağlı kalacağını açıkladı. Trump, Hürmüz Boğazı’nın tamamen açılması şartıyla İran’la iki haftalık karşılıklı ateşkesi kabul ettiğini duyurmuştu. Bu karar, bölgedeki gerginliği azaltma çabaları kapsamında atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ateşkes süreci, İran ve ABD arasındaki ilişkilerin geleceği açısından kritik bir öneme sahip. İran yönetimi, ateşkes süresince Pakistan’da yürütülecek müzakerelerle ABD ve İsrail ile savaşı sonlandırmayı hedefliyor. Bu müzakerelerin başarılı olup olmayacağı, bölgedeki istikrarın sağlanması için belirleyici olacak.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Trump’ın ateşkes kararını desteklediğini belirtti. Ancak Netanyahu, ateşkesin Lübnan’ı kapsamadığını vurgulayarak, İsrail’in bölgedeki güvenlik endişelerine dikkat çekti. Bu durum, İsrail’in Lübnan sınırındaki faaliyetlerine devam edeceği şeklinde yorumlanabilir.

Ateşkes kararının açıklanmasının ardından, bölgedeki gelişmeler yakından takip ediliyor. Özellikle İran ve ABD arasındaki müzakerelerin sonuçları merakla bekleniyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin seyri, sadece bölge için değil, küresel güvenlik dengeleri açısından da önemli sonuçlar doğurabilir. İsrail’in bu süreçteki tutumu ve olası gelişmelere karşı alacağı pozisyon da dikkatle izleniyor. Ateşkesin kalıcı bir barışa dönüşüp dönüşmeyeceği, önümüzdeki günlerde yapılacak müzakerelerin sonuçlarına bağlı olacak.

[Kaynak: İsrail devlet televizyonu KAN ve TRT Haber](https://www.trthaber.com/haber/dunya/israilin-trumpin-ateskes-kararindan-son-anda-haberdar-edildigi-one-suruldu-940817.html)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r