Adana’da bir kebapçıya düzenlenen silahlı saldırının ardından, olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen Mehmet Bülün, şüpheli bir cinayete kurban gitti. 13 Mart’ta gerçekleşen kebapçı saldırısında, kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu tüfeklerle ateş açılmış, olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmamıştı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, saldırganları yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
Yürütülen soruşturma kapsamında, olaya karıştığı tespit edilen iki şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki ifadelerinde, saldırıyı iş yeri sahibinden istenen haracı ödememesi üzerine gerçekleştirdiklerini ve kendilerini Mehmet Bülün’ün yönlendirdiğini itiraf etti. Bu itiraf üzerine polis ekipleri, azmettirici olduğu değerlendirilen Mehmet Bülün’ün yakalanması için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yakalanan iki tetikçi ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Ancak soruşturma devam ederken, 21 Mart günü Seyhan ilçesine bağlı Meydan Mahallesi’nde meydana gelen bir olay, tüm dengeleri değiştirdi. Polis ekipleri, gelen bir cinayet ihbarı üzerine adrese gittiklerinde, Mehmet Bülün’ün kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından silahla vurularak öldürüldüğünü tespit etti. Bülün’ün ölümü, kebapçı saldırısıyla bağlantılı olabileceği şüphesini güçlendirdi.
Polis, Bülün’ün öldürülmesine ilişkin olayın, çete içi hesaplaşmadan kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruyor. Soruşturma, çok yönlü olarak sürdürülürken, olayın arkasındaki sır perdesini aralamak için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Adana polisi, hem kebapçı saldırısının faillerini hem de Bülün cinayetinin sorumlularını adalete teslim etmek için yoğun çaba sarf ediyor. Olayla ilgili yeni gelişmelerin yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.
Bu arada, Sarıyer’de bir üniversitenin kız yurdunda yaşanan bir olay da gündeme geldi. Çamaşırhaneye giren bir şüpheli, “hayasızca hareketler” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlamalarıyla gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026EKONOMİ
28 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4850 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
2619 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
2569 kez okundu
4
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Büyük Çaplı Yangın
2562 kez okundu
5
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Korku Dolu Anlar
2561 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.