MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da İran ve ABD arasında süren görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından dünya barışına yönelik önemli bir çağrıda bulundu. Bahçeli, TV100’de Ahmet Yeşiltepe’nin sunduğu programa gönderdiği mesajda, yaşanan gelişmelerin 3. Dünya Savaşı senaryolarını gündeme getirdiğini belirtti.
Bahçeli, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Pakistan’ın başkenti İslamabad’da, İran ve ABD arasında süren görüşmelerin sonuçsuz kalması dünyada barışı tehdit eden bir netice doğurmuştur.” Bu durumun, küresel ölçekte endişeleri artırdığına dikkat çeken Bahçeli, “Yaşanan gelişmeler, 3. Dünya Savaşı senaryolarının daha yüksek sesle konuşulmasına sebebiyet vermiştir.” şeklinde konuştu.
Bu kritik gelişmeler üzerine Bahçeli, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in çağrısıyla, ABD, Rusya, Çin, Türkiye ve Avrupa Birliği’nin (AB) bir araya gelerek ‘Dünya Barış Konseyi’ mekanizması oluşturmasını önerdi. Bahçeli, bu girişime Türkiye’nin ev sahipliği yapabileceğini de sözlerine ekledi.
MHP liderinin bu önerisi, uluslararası arenada artan gerginliklerin ve çatışma risklerinin gölgesinde, barışçıl çözüm arayışlarına dikkat çekiyor. Özellikle İran ve ABD arasındaki ilişkilerin geleceği ve küresel güç dengeleri açısından kritik öneme sahip olan bu dönemde, Bahçeli’nin önerisi, diplomatik ve siyasi çevrelerde yankı bulması beklenen bir adım olarak değerlendiriliyor. Türkiye’nin, bölgesel ve küresel barışa katkı sağlama vizyonu çerçevesinde, böyle bir konseye ev sahipliği yapması, uluslararası arenada itibarını daha da artırabilir. Bahçeli’nin bu çıkışı, Türkiye’nin arabuluculuk ve diplomasi alanındaki rolünü güçlendirme potansiyeli taşıyor.
Bahçeli’nin açıklamaları, MHP’nin sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna duyuruldu. Bu açıklama, Türkiye’nin dış politikasına yönelik önemli bir perspektif sunarken, uluslararası ilişkilerdeki gelişmelerin yakından takip edildiğini ve çözüm odaklı yaklaşımların benimsendiğini gösteriyor.
SAVUNMA SANAYİ
29 Mayıs 2026EKONOMİ
29 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
29 Mayıs 2026GÜNDEM
29 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
29 Mayıs 2026GÜNDEM
29 Mayıs 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
2695 kez okundu
2
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
2644 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
2633 kez okundu
4
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
2633 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
2628 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.