Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) yayınladığı son rapora göre, Türkiye’de tüketicilerin bilişim teknolojileri alanındaki şikayetleri artış gösteriyor. BTK’nin “Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü Üç Aylık Pazar Verileri Raporu”, vatandaşların “BTK Online Tüketici Şikayet Sistemi” üzerinden yaptığı başvuruları mercek altına alıyor. Bu sistem üzerinden mobil iletişim, internet sağlayıcılığı, uydu, sabit telefon ve Kablo TV gibi hizmetlere yönelik şikayetler iletilebiliyor.
2024 yılında sisteme yapılan şikayet sayısı 183 bin 823 olarak kaydedilirken, bu rakamın geçen yıl 268 bin 94’e ulaştığı belirtiliyor. Bu durum, bilişim hizmetlerine yönelik tüketici memnuniyetsizliğinin arttığına işaret ediyor.
Geçtiğimiz yıl hizmet bazında en çok şikayet, 124 bin 228 ile internet servis sağlayıcılığı alanında yoğunlaştı. İnternet hizmetlerinde en çok şikayet konusu ise “bağlantı ve hizmet kalitesi” oldu. Mobil iletişim sektörü de 119 bin 607 şikayet ile ikinci sırada yer aldı. Mobil iletişimde en çok şikayet edilen konuların başında “taahhütname, cezai şart ve cayma bedeli” geliyor.
BTK’ye ulaşan diğer şikayetler arasında uydu platform hizmetlerine yönelik 11 bin 442, sabit telefon hizmetlerine yönelik 10 bin 811 ve Kablo TV hizmetleri konusunda 2 bin 6 başvuru bulunuyor. Uydu platform hizmetlerinde en çok “faturalandırma” ile ilgili şikayetler öne çıkarken, sabit telefon hizmetlerinde “abonelik işlemleri”, Kablo TV hizmetlerinde ise yine “bağlantı ve hizmet kalitesi” sorunları dikkat çekiyor.
BTK’nin raporu, tüketicilerin bilişim hizmetlerinden beklentilerinin yükseldiğini ve hizmet kalitesiyle ilgili beklentilerinin karşılanmadığını gösteriyor. Bu durum, sektördeki şirketlerin müşteri memnuniyetini artırmak için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini ortaya koyuyor. Raporda yer alan veriler, tüketicilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, çözüm önerileri geliştirilmesine de zemin hazırlıyor. [Kaynak: trthaber.com]
SAVUNMA SANAYİ
14 Nisan 2026EKONOMİ
14 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
14 Nisan 2026GÜNDEM
14 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
14 Nisan 2026GÜNDEM
14 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
121 kez okundu
2
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
119 kez okundu
3
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
105 kez okundu
4
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
103 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
97 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.