Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Péter Magyar ile bir araya geldi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye-Macaristan ikili ilişkilerinin geleceği ve bölgesel/küresel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Magyar’ı seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.
Görüşmede konuşan Erdoğan, Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkilerin gücünü ortak tarih ve kültürden aldığını belirtti. İki ülke arasındaki iş birliğinin hem ikili düzeyde hem de uluslararası platformlarda yeni dönemde daha ileri taşınacağına inandığını ifade etti. Bu kapsamda, geliştirilmiş stratejik ortaklığın daha da ileriye taşınması arzusunda olduğunu vurguladı.
Erdoğan, NATO müttefikliğinin bölgesel ve küresel huzura katkı sağladığına dikkat çekti. İki ülke arasındaki iş birliğinin, özellikle Avrupa’da yaşanan gelişmeler ve bölgesel istikrarın korunması açısından önem taşıdığına işaret etti. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra, küresel ve bölgesel pek çok konunun da değerlendirildiği belirtildi.
Türkiye ve Macaristan arasındaki ilişkiler, son yıllarda önemli bir ivme kazanmış durumda. İki ülke arasında ticaret, enerji, savunma sanayi ve kültür alanlarında çeşitli iş birliği anlaşmaları bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu görüşmesi, mevcut iş birliğinin daha da geliştirilmesi ve yeni alanlara taşınması yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi, karşılıklı yatırımların artırılması ve ticaret hacminin genişletilmesi konularının da ele alındığı tahmin ediliyor. Ayrıca, bölgesel güvenlik, enerji güvenliği ve göç gibi konularda da fikir alışverişinde bulunulduğu düşünülüyor.
Macaristan, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecine destek veren ülkeler arasında yer alıyor. İki ülke arasındaki siyasi diyalog ve iş birliği, bölgesel istikrar ve güvenliğin sağlanması açısından da önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu görüşmesi, Türkiye ve Macaristan arasındaki stratejik ortaklığın daha da güçlenmesine katkı sağlayacak önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026EKONOMİ
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3284 kez okundu
2
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3215 kez okundu
3
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3202 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3202 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3199 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.