İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Körfezi’nde yaşanan kirlilik sorununa karşı mücadelesini aralıksız sürdürüyor. ANKA’nın haberine göre, belediyenin denetim ve yaptırım yetkisinin kendisine devredilmesi yönündeki taleplerine henüz olumlu yanıt alamamasına rağmen, Körfez’deki kirliliği tespit etmeye yönelik çalışmalar devam ediyor. Son olarak, havadan görüntüleme çalışmaları sonucunda, geçen yılın Kasım ayından bu yana 10. kez dış kaynaklı kirlilik tespit edildi.
Bayraklı bölgesinde bir kez daha dış kaynaklı atıkların görüntülendiği belirtilirken, İZDENİZ yetkilileri, yalnızca son aylardaki incelemelerde bu denli yoğun kirlilik tespit edilmesinin, yıllardır süregelen ihlallerin boyutunu gözler önüne serdiğini ifade etti. Bu durumun, Körfez’in doğal yapısı üzerinde uzun süredir ağır bir baskı oluşturduğu vurgulanıyor.
Yetkililer, deniz yüzeyine yayılan mazot ve atıkların su kalitesini düşürdüğünü, deniz canlılarının yaşam alanlarını tehdit ettiğini ve ekosistem üzerinde kalıcı hasar riski yarattığını belirtiyor. Bu nedenle, Körfez’deki dış kaynaklı kirlilik riskinin süreklilik arz etmesi nedeniyle etkin önleyici tedbirlere duyulan ihtiyaç bir kez daha dile getirildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez’i koruma çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, denetim ve yaptırım yetkilerinin kendilerine devredilmesiyle birlikte daha etkin bir mücadele yürütüleceğine inanıyor. Yetkililer, kirliliğin kaynağının tespiti ve bu kaynaklara yönelik cezai işlemlerin uygulanması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtiyor.
Körfez’deki kirlilik sorunu, sadece İzmir’in değil, tüm Ege Bölgesi’nin çevresel sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların iş birliğiyle, Körfez’in temizlenmesi ve korunması için kapsamlı bir strateji geliştirilmesi gerekiyor. Kirliliğin önlenmesi için alınacak tedbirler, gelecek nesiller için sağlıklı bir çevre bırakma hedefiyle uyumlu olmalı.
Bu arada, farklı bir haberde Şişli’de kaldırımda yürüyen bir kişiye otomobilin çarpması güvenlik kamerasına yansıdı.
SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026EKONOMİ
17 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026GÜNDEM
17 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026GÜNDEM
17 Temmuz 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5232 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3873 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3641 kez okundu
4
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3635 kez okundu
5
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Büyük Çaplı Yangın
3631 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.