Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde gerçekleştirdiği denetimlerle halk sağlığını tehdit eden unsurlara karşı önemli bir adım attı. Yapılan kontrollerde, miadı dolmuş yiyecek, içecek, temizlik ürünleri ve çeşitli malzemeler tespit edildi. Zabıta ekipleri, tespit edilen bu ürünlere el koyarak imha etti.
Denetimler, Siverek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelindeki iş yerlerinde gerçekleştirildi. Denetimler sırasında, son kullanma tarihi geçmiş veya sağlığa zararlı olabilecek ürünler belirlendi. Bu ürünler arasında gıda maddeleri, içecekler, temizlik ürünleri ve çeşitli malzemeler yer alıyordu. Halk sağlığını doğrudan etkileyebilecek bu ürünlere el konuldu ve imha edilmek üzere Siverek çöplüğüne götürüldü.
Konuyla ilgili açıklama yapan Siverek Zabıta Komiseri Kadir Murat Ölçen, denetimlerin aralıksız devam edeceğini vurguladı. Ölçen, “Yaptığımız denetimlerde yaklaşık 5 ton son kullanma tarihi geçmiş ürün ele geçirdik ve imha ettik. Halkımızın sağlığını tehdit eden unsurlara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” şeklinde konuştu. Zabıta Komiseri Ölçen, vatandaşların sağlığını korumak adına denetimlerin sıklıkla yapılacağını ve hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğini de sözlerine ekledi.
Bu tür denetimler, tüketicilerin sağlığını korumak ve güvenli gıda tüketimini sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Siverek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği bu çalışma, benzer uygulamaların diğer il ve ilçelerde de yaygınlaşması için örnek teşkil ediyor. Vatandaşların da bu tür olumsuzlukları fark etmeleri halinde ilgili mercilere bildirmeleri büyük önem arz ediyor.
Öte yandan, Diyarbakır merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, sahte siteler ve sosyal medya üzerinden bungalov ev kiralamak isteyenleri dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 şüpheliden 9’u tutuklandı. Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı da vatandaşların dikkatli olması ve güvenilir kaynaklardan bilgi alması gerekiyor.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
31 Mayıs 2026EKONOMİ
31 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
31 Mayıs 2026GÜNDEM
31 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
31 Mayıs 2026GÜNDEM
31 Mayıs 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4855 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
2928 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
2871 kez okundu
4
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Büyük Çaplı Yangın
2864 kez okundu
5
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Korku Dolu Anlar
2863 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.