Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırısının ardından, dijital platformlarda yapılan paylaşımlara ve sanal ortamdaki faaliyetlere yönelik kapsamlı bir denetim başlattı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, milletin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla 81 ildeki 171 ağır ceza cumhuriyet başsavcılığı arasında koordinasyon sağlandığı belirtildi.
Bu kapsamda, özellikle Telegram başta olmak üzere sosyal medya ve diğer dijital mecralarda şiddeti öven, suçu ve suçluyu meşrulaştıran, korku ve panik yaratmaya yönelik içerik paylaşan ve halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kişilere karşı gerekli adli işlemlerin ivedilikle başlatıldığı bildirildi. Cumhuriyet başsavcılıkları, ilgili kolluk birimleriyle koordinasyon içerisinde hareket ederek dijital ortamlarda “sanal devriye” faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütüyor.
Bakanlık yetkilileri, suç teşkil eden içeriklerin tespitine yönelik çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü vurguladı. Bu çerçevede, suç unsuru içeren paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen şahıslar hakkında gözaltı ve arama işlemleri dahil olmak üzere gerekli adli süreçler hızla işletiliyor. Dijital ortamlardaki denetimlerin, okul saldırısı sonrasında ortaya çıkan dezenformasyon ve manipülasyon çabalarına karşı önemli bir tedbir olduğu ifade ediliyor.
Adalet Bakanlığı’nın bu adımları, kamuoyunda endişe yaratan olayların ardından, bilgi kirliliğinin önüne geçme ve toplumun güvenliğini sağlama amacını taşıyor. Bakanlık, vatandaşları, doğruluğundan emin olmadıkları bilgileri paylaşmamaları ve resmi kaynaklardan yapılan açıklamaları takip etmeleri konusunda uyarıyor. Ayrıca, sosyal medya platformlarında karşılaştıkları şüpheli içerikleri yetkililere bildirmeleri çağrısında bulunuyor. Bu tür çalışmaların, toplumun bilgiye erişimini güvence altına alarak, sağlıklı bir iletişim ortamının oluşmasına katkı sağlaması hedefleniyor.
Bu haber TRT Haber‘den alınmıştır.
SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026EKONOMİ
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3238 kez okundu
2
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3170 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3157 kez okundu
4
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3157 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3154 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.