Hobi bahçeleriyle ilgili yasal düzenlemeler için düğmeye basıldı. Meclis Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu’nda kabul edilen kanun teklifinin Genel Kurul’da görüşülmesine geçilmeden önce, hobi bahçesi sahiplerinin olası mağduriyetlerini önlemek amacıyla yeni bir çalışma başlatıldı. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Tarım, Çevre ve Şehircilik ile İçişleri Bakanlarının katılımıyla bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyon, düzenlemelerin mağduriyet yaratmayacak şekilde nasıl şekilleneceğini belirlemek üzere çalışmalarını sürdürüyor.
AK Parti kaynakları, yapılacak düzenlemeyle ilgili olarak, “gerçekten tarımsal faaliyet yapanlara başvuru sonrası izin verilecek” açıklamasında bulundu. Özellikle hobi bahçelerinde bağ evi ve villa ayrımının yapılacağı, bu ayrımın temel alınacağı belirtildi. İzinsiz villa veya ticari amaçla kullanılan yapıların yıkımı gündeme gelirken, tarımsal faaliyetlere öncelik verilecek. Bu kapsamda, tarımsal amaç dışındaki kullanımların önüne geçilmesi hedefleniyor.
Düzenlemeler sadece hobi bahçeleriyle sınırlı kalmayacak. Aynı zamanda, hallerdeki sebze ve meyve fiyatlarına yönelik denetimler de artırılacak. Bu çerçevede, Hal Yasası ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. AK Parti kaynakları, yeni düzenlemeyle sebze ve meyve fiyatlarına müdahale edilebileceğini ifade etti. Özellikle İran’daki gelişmelerin tarımda planlamanın önemini bir kez daha ortaya koyduğu belirtilirken, gıda fiyatlarındaki enflasyonist artışın önüne geçilmesi hedefleniyor.
Yeni düzenlemeyle birlikte, toptan alıcılar ile çiftçiler arasındaki gıda ticareti, sözleşmeli ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sıkı denetimi altında gerçekleştirilecek. Böylece, gıda fiyatlarındaki dalgalanmaların ve spekülasyonların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, hem üreticilerin hem de tüketicilerin korunması hedefleniyor. Düzenlemelerin, tarımsal üretimi destekleyerek, gıda arz güvenliğini sağlaması bekleniyor.
Bu gelişmeler, hobi bahçesi sahiplerini ve tarım sektörünü yakından ilgilendiriyor. Düzenlemelerin detayları ve uygulamaya geçiş süreci merakla bekleniyor.
SAVUNMA SANAYİ
15 Nisan 2026EKONOMİ
15 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
15 Nisan 2026GÜNDEM
15 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
15 Nisan 2026GÜNDEM
15 Nisan 2026
1
Togg Bayilik Sistemine Geçiyor: İlk Etapta Beş İl Hedefte
4916 kez okundu
2
Ekonomist Eryılmaz’dan Kritik Piyasa Değerlendirmesi: Borsa İstanbul’da Baskı Sürüyor, Altın ve Gümüşte Dalgalanma Uyarısı
4313 kez okundu
3
Turizm Sektöründe 138 Milyon Lira Ceza
3500 kez okundu
4
BRICS+ Moda Zirvesi: Türk Modasının Küresel Etkisinin Artırılması
2963 kez okundu
5
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi İndirildi
2943 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.