Mardin’in Kızıltepe ilçesinde oynanan futbol maçında yaşanan şiddet olayları gündeme geldi. 12 Nisan’da Kızıltepe İlçe Stadı’nda gerçekleşen Kızıltepe 47 Spor – Derikspor karşılaşmasında, Deriksporlu futbolcu Yusuf Çiftçi’ye yapılan saldırı sonrası olaylar yargıya taşındı. Habertürk’ün haberine göre, maçta Kızıltepe 47 Spor oyuncusu Sedat Korul, gol sevinci yaşayan rakibine tekme attı ve tutuklandı.
Maç, Derikspor’un Cihan Aydın’ın golüyle 1-0 öne geçmesiyle başladı. İlerleyen dakikalarda hakem İbrahim Aksoy’un Derikspor lehine verdiği penaltı kararı sonrası, Beşir Dağlık penaltıyı gole çevirdi. Gol sevinci yaşayan Deriksporlu Yusuf Çiftçi’ye, Kızıltepe 47 Spor oyuncusu Sedat Korul tarafından önce dizine, ardından yere düşmesinin ardından kafasına tekme atıldı. Olayın ardından Korul kırmızı kartla oyun dışı kalırken, yaralanan Çiftçi ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Maç, Derikspor’un 2-0 galibiyetiyle sonuçlandı. Ancak maçın ardından yaşananlar spor camiasında büyük tepki topladı. Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sedat Korul, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Çiftçi’nin elmacık kemiğinin kırıldığı ve tedavisinin devam ettiği belirtildi.
Kızıltepe 47 Spor Kulübü, olayla ilgili olarak bir açıklama yayınladı. Kulüp, Sedat Korul’u süresiz olarak kadro dışı bıraktığını duyurdu. Açıklamada, “Kulübümüzün etik değerleri, disiplin anlayışı ve spor kültürüne aykırı davranışları nedeniyle; futbolcumuz Sedat Korul, yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda süresiz olarak kadro dışı bırakılmıştır” ifadelerine yer verildi. Kulüp, saha içinde ve dışında dostluğu, kardeşliği ve centilmenliği ön planda tuttuğunu ve benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.
Bu üzücü olay, sporun ruhuna aykırı şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Futbolda centilmenlik ve fair play ruhunun korunması gerektiği vurgulanırken, yetkililerin bu tür olayların önüne geçmek için daha sıkı tedbirler alması gerektiği belirtiliyor.
SAVUNMA SANAYİ
15 Nisan 2026EKONOMİ
15 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
15 Nisan 2026GÜNDEM
15 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
15 Nisan 2026GÜNDEM
15 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4372 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2041 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2000 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1961 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1959 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.