DOLAR 44,7540 0.05%
EURO 52,8523 0.08%
ALTIN 6.926,67-0,49
BITCOIN 3316080-0.8857%
Mersin
23°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Trump’tan Çin’e Övgü: Hürmüz Boğazı ve Şi Cinping İle İlişkiler
9 okunma

Trump’tan Çin’e Övgü: Hürmüz Boğazı ve Şi Cinping İle İlişkiler

ABONE OL
15 Nisan 2026 15:45
Trump’tan Çin’e Övgü: Hürmüz Boğazı ve Şi Cinping İle İlişkiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD eski Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Çin ile olan ilişkilere değinen Trump, özellikle Hürmüz Boğazı’nın kalıcı olarak açık tutulması konusundaki tutumunu değerlendirdi. Trump, Çin’in bu durumdan memnun olduğunu belirtirken, bu kararın sadece Çin için değil, tüm dünya için alındığını savundu.

Trump, “Çin, Hürmüz Boğazı’nı kalıcı şekilde açmamdan çok memnun.” ifadesini kullanırken, bu durumun bir daha asla yaşanmayacağını vurguladı. Ayrıca, İran’a silah göndermeme konusunda Çin ile anlaşmaya vardıklarını belirten Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in kendisiyle yakın bir ilişki içinde olduğunu ve gelecekteki bir ziyaretinde “kocaman sarılacağını” ifade etti.

Trump, Çin Devlet Başkanı Şi ile çok iyi çalıştıklarını belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çekti. “Bu, savaşmaktan daha iyi değil mi?” diye soran Trump, sözlerine “Ancak unutmayın, gerektiğinde savaş konusunda herkesten çok daha iyiyiz.” şeklinde devam etti.

Bu açıklamalar, Trump’ın dış politika yaklaşımının bir yansıması olarak değerlendirilebilir. Daha önce de Çin ile ticaret ve diğer konularda farklı politikalar izleyen Trump, bu defa Çin ile olan ilişkilerini olumlu bir dille ifade etti. Özellikle Hürmüz Boğazı’nın güvenliği ve İran’a yönelik politikalar konusunda Çin ile işbirliği yapıldığını belirtmesi, dikkat çekici bir detay olarak öne çıkıyor. Trump’ın bu açıklamaları, ABD’nin dış politika gündemine dair önemli ipuçları sunarken, gelecekteki olası gelişmeler hakkında da merak uyandırıyor. Trump’ın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile kurduğu yakın ilişki vurgusu, iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceği açısından da önem taşıyor. Bu açıklamalar, Trump’ın olası başkanlık adaylığı sürecinde de dış politika konusundaki pozisyonunu belirginleştirebilir.

[Kaynak: TRT Haber – ABD Başkanı Trump, Çin’in Hürmüz Boğazı’nın kalıcı şekilde açılmasından memnun olduğunu söyledi](https://www.trthaber.com/haber/dunya/abd-baskani-trump-cinin-hurmuz-bogazinin-kalici-sekilde-acilmasindan-memnun-oldugunu-soyledi-941762.html)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.