Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ev sahipliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında barış, adalet ve gelecek nesillere yönelik umut mesajları veren Erdoğan, Gazze’deki duruma da dikkat çekti.
Erdoğan, konuşmasına, “Kıtaları ve kültürleri birbirine bağlayan, renkleri ve motifleri aynı desende buluşturan güzel İstanbul’umuza hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.” sözleriyle başladı. Asya’dan Afrika’ya, Latin Amerika’dan Avrupa’ya yaklaşık 155 ülkeden Genel Kurul’a katılan misafirlere şükranlarını sunan Erdoğan, tüm katılımcılara selam ve sevgilerini iletti.
Türkiye ve İstanbul’un PAB Genel Kurulu’na dördüncü kez ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti belirten Erdoğan, Genel Kurul’un “Gelecek nesiller için umudu yeşertmek, barışı sağlamak ve adaleti temin etmek” temasıyla toplanmasını önemli bulduğunu ifade etti. Genel Kurul kapsamında alınacak kararların, yapılacak tartışmaların ve sunulacak tekliflerin, dostluk ve dayanışmayı güçlendirmesini, Gazze’deki sorunlar başta olmak üzere mevcut sorunların çözümüne katkı vermesini temenni etti.
Erdoğan, 12 yıldır Genel Sekreterlik görevini başarıyla yürüten Martin Chungong’a Birliğe yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti ve bu önemli görevi devralacak kişiye başarılar diledi. PAB’ın 137 yıldır önemli bir işlevi yerine getirdiğini vurgulayan Erdoğan, “Herkes için demokrasi” anlayışıyla parlamenter demokrasiye açılan Birliğin mensuplarına teşekkürlerini sundu.
Diyalog ve iş birliği imkânlarının artırılması, barış ve adalet odaklı girişimlerin yoğunlaştırılması temelinde Birliğin üstlendiği misyonu kıymetli bulduğunu belirten Erdoğan, 152. Genel Kurul’un parlamenter diplomasi zemininde daha adil ve güvenli bir dünyanın, yeni ümitlerle yeşeren huzur ve barış dolu bir geleceğin inşasına önemli katkılar sunacağına inandığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması, Türkiye’nin uluslararası platformlardaki rolüne ve barışçıl çözüm arayışlarına vurgu yapması açısından dikkat çekiciydi. Konuşmanın tamamına TRT Haber’in web sitesinden ulaşılabilir.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026EKONOMİ
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3214 kez okundu
2
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3146 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3133 kez okundu
4
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3133 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3130 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.