Gestaş AŞ, kötü hava koşulları nedeniyle Güney Marmara Adalar hattındaki bazı feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 22 Mayıs Çarşamba günü Marmara’dan saat 16.00 ve 21.15, Avşa’dan saat 16.45, Balıklı’dan saat 17.45 ve 20.15, Ekinlik’ten 21.45 ve Erdek’ten saat 19.15 seferleri iptal edildi.
Olumsuz hava şartları nedeniyle seyahat planı yapan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yapılan duyuruda, iptal edilen seferlerin yanı sıra, bazı seferlerin ise yapılacağı bilgisi verildi. Buna göre, Avşa’dan 06.00, Marmara’dan 06.45, Balıklı’dan 07.45 ve Erdek’ten 11.00 seferleri planlandığı gibi gerçekleştirilecek.
Gestaş yetkilileri, yolcuların seyahatlerinden önce güncel sefer bilgilerini kontrol etmelerini ve olası değişikliklere karşı hazırlıklı olmalarını tavsiye etti. Hava koşullarının seyrine göre seferlerde değişiklikler olabileceği belirtildi.
Öte yandan, kamuoyunda yakından takip edilen Narin Güran cinayeti davasında önemli bir gelişme yaşandı. Davanın sanığı Nevzat Bahtiyar, tekrar hakim karşısına çıktı. Duruşmada savcı, daha önceki mütalaasını yineleyerek Bahtiyar için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.
Mütalaada, cinayetin işleniş şekli, deliller ve tanık ifadeleri değerlendirilerek, sanığın suçunun sabit olduğu ve bu nedenle en ağır cezayı hak ettiği ifade edildi. Mahkeme heyetinin, savcının mütalaası doğrultusunda karar verip vermeyeceği merak konusu olurken, duruşma sonrası karar için beklenmeye başlandı.
Bu gelişmeler, hem deniz ulaşımını etkileyen hava koşulları hem de yargı sürecindeki önemli bir dava hakkında kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. Vatandaşların ve ilgili tarafların, gelişmelerden haberdar olması ve buna göre hareket etmesi önem arz etmektedir. Gestaş’ın sefer iptalleri ve Narin Güran cinayeti davası ile ilgili gelişmeler yakından takip edilmeye devam edecektir.
SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026EKONOMİ
17 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4399 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2070 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2030 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1989 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1987 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.