İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla ülke genelinde okul çevrelerinde güvenlik önlemleri artırıldı. Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, okul önleri ve çevrelerinde hazır bulunan polis ekipleri tarafından yoğun denetimler gerçekleştiriliyor.
Başkent Ankara’da Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilk, orta ve lise dereceli okullar başta olmak üzere, alınan tedbirler çerçevesinde okul çevrelerinde görev aldı. Şüpheli şahıslara yönelik Genel Bilgi Taraması (GBT) ve durum kontrolleri yapıldı. Çalışmalar, ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde yürütülüyor. Okul önlerinde en az iki emniyet personelinin görevlendirildiği, eğitim saatleri boyunca öğretmen ve öğrencilerin güvenliği için gerektiğinde takviye ekiplerin de sürece dahil edileceği öğrenildi.
Bu kapsamda, İstanbul’da da bazı okul çevrelerinde polis ekiplerince denetimler yapıldı. Ekipler, araçları kontrol ederek sürücüler ve okul çevresindeki şüpheli kişilere yönelik GBT kontrolü gerçekleştirdi. Bu önlemlerin, yurt genelinde yapılan risk analizi ve değerlendirmelerine göre belirlenecek stratejilerle aralıksız sürdürüleceği kaydedildi.
Güvenlik önlemlerinin artırılması, öğrencilerin ve eğitimcilerin güvenli bir ortamda eğitim almasını sağlamayı amaçlıyor. Okulların güvenliği, toplumun geleceği için kritik bir öneme sahip. Bu tür denetimler ve önlemler, olası riskleri minimize etmeye ve caydırıcılık sağlamaya yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.
Öte yandan, İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 4 Ağustos 2022’de meydana gelen yangın sonucu ağır hasar alan Balıklı Rum Hastanesi’nin, “Yadigar” projesi kapsamında aslına uygun yapılan restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırıldığı bildirildi. Bu tür restorasyon çalışmaları, tarihi ve kültürel mirasın korunması açısından büyük önem taşıyor.
SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026EKONOMİ
18 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4431 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2101 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2060 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
2020 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
2017 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.