T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların sağlığını korumak ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan son denetimlerde, Ankara’da çeşitli gıda ürünlerinde taklit ve hile tespit edildi. Bakanlık, uygunsuzluk tespit edilen ürünleri kamuoyuyla paylaşarak, tüketicilerin bilinçli tercihler yapmasını hedefliyor.
Bakanlığın resmi internet sitesi olan ‘guvenilirgida.tarimorman.gov.tr’ adresinde yayınlanan bilgilere göre, Ankara Yenimahalle’de faaliyet gösteren Batı Pide Kebap Salonu’nun pide harcında sakatat tespit edildi. Bu durum, tüketicilerin sağlığı açısından risk oluşturabilecek bir durum olarak değerlendiriliyor. Gıda güvenliği ilkelerine aykırı olan bu durum, işletme hakkında yasal işlem başlatılmasına neden olacak.
Aynı ilçede denetlenen bir diğer ürün ise ‘Nefissal’ markalı piliç eti oldu. Yapılan analizlerde, piliç etinde mekanik ayrılmış kanatlı etine rastlandığı belirlendi. Bu durum, ürün etiketlemesi ve içeriği arasındaki uyumsuzluk nedeniyle tüketicinin yanıltılması anlamına geliyor. Mekanik ayrılmış kanatlı eti kullanımı, ürün kalitesini düşürebilir ve tüketicilerin beklentilerini karşılamayabilir.
Denetimler sadece et ürünleriyle sınırlı kalmadı. Fıstıklı sarmada gıda boyası, balda taklit ve hile, zeytinyağında ise tohum yağı gibi uygunsuzluklar tespit edildi. Bu durum, gıda ürünlerinde taklit ve hilenin ne kadar yaygın olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Özellikle bal ve zeytinyağı gibi temel gıda ürünlerinde yapılan bu tür hileler, tüketicilerin sağlığını olumsuz etkileyebilir ve ekonomik kayıplara yol açabilir.
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği konusundaki denetimlerini artırarak sürdüreceğini ve uygunsuzluk tespit edilen ürünleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğini duyurdu. Tüketicilerin, satın aldıkları ürünlerin etiketlerini dikkatlice incelemesi, şüpheli durumlarda ise Bakanlığa ihbarda bulunması büyük önem taşıyor. Bakanlık, güvenilir gıdaya erişim için çalışmalarına aralıksız devam ederek, sağlıklı bir toplum için gerekli adımları atmaya devam edecektir.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026EKONOMİ
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3198 kez okundu
2
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3134 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3122 kez okundu
4
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3121 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3118 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.