DOLAR 44,8505 0.21%
EURO 52,8587 -0.08%
ALTIN 7.009,701,72
BITCOIN 34725942.90964%
Mersin
19°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

İletişim Başkanı Duran’dan ‘Barışın Anahtarı Türkiye’ Vurgusu: Erdoğan Liderliğinde Dünya Barışına Katkı
9 okunma

İletişim Başkanı Duran’dan ‘Barışın Anahtarı Türkiye’ Vurgusu: Erdoğan Liderliğinde Dünya Barışına Katkı

ABONE OL
17 Nisan 2026 21:32
İletişim Başkanı Duran’dan ‘Barışın Anahtarı Türkiye’ Vurgusu: Erdoğan Liderliğinde Dünya Barışına Katkı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin dünya barışına yaptığı katkılara dikkat çekti. Altun, Türkiye’nin “Barışın Anahtarı Türkiye” anlayışıyla hareket ettiğini ve bölgesinde olduğu kadar küresel ölçekte de yapıcı bir rol üstlendiğini belirtti.

Altun, paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya barışı konusundaki açıklamalarına ve liderlerle gerçekleştirdiği ikili görüşmelere yer veren bir video da yayınladı. Bu video, Türkiye’nin kriz bölgelerindeki çözüm odaklı yaklaşımını, kutuplaşmanın yerine istikrarı desteklemesini ve insani yardım faaliyetlerini öne çıkarıyor.

Altun, Türkiye’nin güçlü liderlik ve etkin diplomasi sayesinde bölgesel krizlerde çatışmanın değil, çözümün adresi olduğunu vurguladı. Ayrıca, küresel savaş ve krizlerde sergilenen “insani duruş”un, Türkiye’yi mazlumların yanında konumlandıran “merhamet diplomasisi”nin en güçlü yansıması olduğunu ifade etti.

Bu gelişmeler yaşanırken, Aksaray’dan gelen bir cinayet haberi gündeme geldi. Bülent O. (43), eski kayınpederi ve aynı zamanda dayısı olan İsmail Ok’un (79) evine silahla saldırdı. Olayda, kapıya 24 el ateş açıldı ve isabet eden bir kurşun sonucu İsmail Ok hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Türkiye’nin dış politikadaki çabaları ve Aksaray’daki üzücü olay, ülkenin gündemini farklı açılardan etkiliyor. İletişim Başkanı Altun’un paylaşımı, Türkiye’nin uluslararası arenadaki rolünü vurgularken, Aksaray’daki cinayet haberi ise toplumun güvenliği ve bireysel ilişkilerdeki şiddet konusunu gündeme getiriyor. Her iki olay da Türkiye’nin iç ve dış politikadaki farklı dinamiklerini gözler önüne seriyor.

Kaynak: Habertürk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.