İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Ordu Günü vesilesiyle yayımladığı yazılı açıklamada, ülkesinin silahlı kuvvetlerine övgüler yağdırdı ve ABD ile İsrail’e karşı güçlü bir mesaj verdi. TRT Haber’de yer alan habere göre, Hamaney açıklamasında, ABD ve İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden üst düzey ordu komutanlarını ve askerleri anarak, İran ordusunun önemine dikkat çekti.
Hamaney, İran ordusunun sadece dış tehditlere karşı değil, aynı zamanda iç huzursuzluklara karşı da mücadele ettiğini vurguladı. Açıklamasında, “İran ordusu, hem ABD’nin, hem Şah tiranlığından hayatta kalanların hem de İran’ı parçalamak isteyen ayrılıkçıların hain planlarına karşı durdu” ifadelerini kullandı. Bu ifadeler, İran’ın iç ve dış güvenliği konusundaki hassasiyetini ve ordunun bu konudaki rolünü vurguluyor.
İran lideri, ülkenin topraklarını ve karasularını cesaretle savunan İran ordusunun, ABD ve İsrail’in olası saldırılarına karşı hazırlıklı olduğunu belirtti. Hamaney, ABD-İsrail’in İran’a yönelik potansiyel bir savaşına işaret ederek, “İran ordusu, Silahlı Kuvvetlerdeki yoldaşlarıyla omuz omuza durarak, küfür ve kibrin önde gelen iki ordusuyla savaşıyor.” dedi. Bu sözler, İran’ın askeri gücüne ve kararlılığına vurgu yaparken, aynı zamanda ABD ve İsrail’e karşı bir meydan okuma olarak değerlendirilebilir.
Hamaney’in açıklamalarındaki en dikkat çekici ifadelerden biri, İran’ın askeri yeteneklerine duyulan güvendi. “İnsansız hava araçları Amerikan ve Siyonist suçluları yıldırım hızıyla vururken İran’ın cesur donanması da düşmanlarına yeni yenilgilerin acısını tattırmaya hazırdır.” ifadeleri, İran’ın askeri teknolojisine ve deniz gücüne yaptığı yatırımları gözler önüne seriyor. Bu mesaj, İran’ın caydırıcı gücünü artırma ve bölgesel dengeleri etkileme çabalarının bir yansıması olarak yorumlanabilir.
Hamaney’in Ordu Günü mesajı, İran’ın iç ve dış politikasına dair önemli ipuçları sunuyor. Ülkenin askeri gücünü vurgulayarak, hem iç kamuoyuna moral veriyor hem de dış dünyaya güçlü bir mesaj gönderiyor. Bu açıklama, İran’ın bölgesel politikalarını ve ABD-İsrail ile olan ilişkilerini şekillendirecek önemli bir faktör olarak değerlendirilebilir.
SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026EKONOMİ
18 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026
1
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
133 kez okundu
2
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
127 kez okundu
3
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
109 kez okundu
4
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
106 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
101 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.