ABD Başkanı Donald Trump, Arizona’daki bir havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak İran’la ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Trump, bu hafta sonu İranlı yetkililerle görüşmelerin devam edeceğini ve bu görüşmelerden olumlu sonuçlar beklediklerini ifade etti. TRT Haber’in haberine göre Trump, “Pek çok olumlu şey oluyor, buna Lübnan da dahil.” şeklinde konuştu ve gelişmelerin yakından takip edildiğini belirtti.
Trump’ın açıklamalarındaki en dikkat çekici nokta, İran’a yönelik uygulanan abluka ile ilgiliydi. Başkan Trump, “Anlaşma imzalanır imzalanmaz (İran’a yönelik) abluka kaldırılacak. Ablukanın biteceği zaman o zamandır.” diyerek, anlaşma sağlanması halinde yaptırımların derhal kaldırılacağını vurguladı. Bu açıklama, müzakerelerin olumlu sonuçlanması halinde İran ekonomisi için önemli bir rahatlama sağlayabileceğine işaret ediyor.
Görüşmelerin hangi konuları kapsadığı ve hangi düzeyde yetkililer arasında yapıldığına dair detaylar henüz netleşmezken, Trump’ın olumlu ifadeleri, taraflar arasında bir uzlaşma zemini oluştuğu yönünde umut veriyor. Özellikle Lübnan’ın da olumlu gelişmelerin içinde sayılması, bölgedeki dengeler açısından da önemli mesajlar içeriyor.
İran ile ABD arasındaki ilişkiler, uzun süredir gergin bir seyir izliyor. Nükleer anlaşmadan çekilme kararı sonrası ABD’nin İran’a yönelik uyguladığı yaptırımlar, iki ülke arasındaki tansiyonu daha da yükseltmişti. Bu nedenle, Trump’ın görüşmelerin devam edeceği ve olumlu sonuçlar beklendiği yönündeki açıklamaları, uluslararası kamuoyunda yakından takip ediliyor.
Taraflar arasındaki müzakerelerin içeriği ve olası sonuçları hakkında önümüzdeki günlerde daha fazla bilgi edinilmesi bekleniyor. Anlaşma sağlanması halinde, bölgedeki siyasi ve ekonomik dengelerde önemli değişiklikler yaşanabileceği öngörülüyor.
SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026EKONOMİ
17 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026GÜNDEM
17 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026GÜNDEM
17 Temmuz 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3883 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3644 kez okundu
3
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3636 kez okundu
4
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3634 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3633 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.