Elazığ‘da gözaltına alındıktan sonra Erzurum‘a getirilen eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Gülistan Doku soruşturması kapsamında sorgulanmaya devam ediyor. İHA’nın haberine göre, 5 Ocak 2020’den beri kayıp olan Tunceli Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun akıbetine ilişkin yürütülen soruşturmada cinayet şüphesiyle 7 ilde operasyon düzenlenmişti. Bu operasyonlar kapsamında 13 şüpheli gözaltına alınmış, şu ana kadar 10 kişi tutuklanmıştı.
İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan Tuncay Sonel, soruşturmada oğlu Mustafa Türkay Sonel ve koruma polisi Ş.E. ile birlikte tutuklanmıştı. Sonel’in, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçunu işlediğine dair Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeterli şüphe bulunduğu belirtildi. Sonel, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 17 Nisan 2024’te gözaltına alınmış ve Erzurum’a getirilmişti. Şu anda Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde sorgusu devam eden Sonel’in, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Erzurum Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor. Soruşturma, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.
Erzurum Adliyesi ve çevresinde ise sessizlik hakim. Öte yandan, Gülistan Doku soruşturması kapsamında tutuklanan Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel, dün Tunceli Adliyesi’nde mahkemeye sevk edilmiş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında tutuklanan diğer şüphelilerle birlikte Mustafa Türkay Sonel, Tunceli’den Elazığ Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildi. Elazığ’da sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, cezaevine götürülürken yüksek güvenlik önlemleri dikkat çekti.
Gülistan Doku soruşturması, kamuoyunda yakından takip edilmeye devam ediyor. Soruşturmanın seyrine dair gelişmeler, hem Gülistan Doku’nun akıbeti hem de olası suçluların tespiti açısından önem taşıyor. Olayla ilgili gelişmeler, yetkili makamlarca titizlikle inceleniyor.
Haber detayları, İHA kaynaklıdır.
SAVUNMA SANAYİ
19 Nisan 2026EKONOMİ
19 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
19 Nisan 2026GÜNDEM
19 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
19 Nisan 2026GÜNDEM
19 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4453 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2124 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2083 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
2043 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
2040 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.