Fenerbahçe, Süper Lig’de şampiyonluk yarışında kritik bir döneme girerken, gözler Galatasaray derbisi öncesi sakat oyunculara çevrildi. Pazar günü oynanacak dev maçta galibiyet hedefleyen sarı-lacivertlilerde, özellikle Marco Asensio’nun durumu merak konusu. Beşiktaş derbisinde sakatlanan İspanyol yıldızın, derbide forma giyip giymeyeceği henüz netlik kazanmadı.
Asensio, Beşiktaş derbisinin başında sol dizinden sakatlanarak oyuna devam edememişti. Yapılan kontrollerde dizinde ödem tespit edilen oyuncu, Kayserispor ve Rizespor maçlarında riske edilmedi. Konyaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının kadrosuna da dahil edilmeyen Asensio için sağlık ekibi seferber oldu.
Habertürk’ün haberine göre, sağlık ekibi tarafından özel bir program uygulanan Asensio’nun dizindeki ödemin azaldığı ancak henüz bireysel ya da takımla antrenmanlara başlamadığı öğrenildi. Deneyimli oyuncunun derbi maçında oynayıp oynamayacağı, derbi öncesi yapılacak son antrenmanlarda gerçekleştirilecek denemelerin ardından belli olacak. Sağlık ekibi, Asensio’yu Galatasaray derbisine yetiştirmek için yoğun çaba harcıyor.
Fenerbahçe cephesinde, Asensio’nun yanı sıra diğer sakat oyuncuların da durumu yakından takip ediliyor. Teknik direktör ve sağlık ekibi, derbi öncesi tüm oyuncuların sağlık durumunu değerlendirerek, en iyi 11’i sahaya sürmeyi hedefliyor. Galatasaray derbisi, şampiyonluk yarışında kritik bir öneme sahipken, Fenerbahçe’nin oyuncularının performansı ve sakatlık durumu maçın gidişatını doğrudan etkileyecek gibi görünüyor.
Öte yandan, spor dışı bir gelişmede ise Beşiktaş’ta yolun karşısına geçmek isteyen Fatıma Zümra Karabulut (20) ile arkadaşı Serhat Ş.’ye (21) otomobil çarptı.
SAVUNMA SANAYİ
21 Nisan 2026EKONOMİ
21 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
21 Nisan 2026GÜNDEM
21 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
21 Nisan 2026GÜNDEM
21 Nisan 2026
1
Filistin Futbol Federasyonu’ndan FIFA ve UEFA’ya İsrail Çağrısı
449 kez okundu
2
Deniz Çoban’dan Derbi Yorumu: Galatasaray-Beşiktaş Maçı Tekrar Edilebilir!
429 kez okundu
3
Defne Kurt, Avrupa Rekoruyla Dünya Şampiyonu Oldu!
415 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.