Hatay’ın Belen ilçesinde, Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu’nda hayırseverlerin destekleriyle kurulan modern kütüphane, düzenlenen görkemli bir törenle kapılarını açtı. Açılış törenine Belen Kaymakamı Onur Şan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ekiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Ayvazoğlu, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.
Tören, kütüphanenin açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı. Protokol üyeleri ve davetliler, kütüphaneyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Kütüphane, öğrencilerin bilgiye erişimini kolaylaştırmak, okuma alışkanlıklarını geliştirmek ve öğrencilere daha zengin bir öğrenme ortamı sunmak amacıyla tasarlandı. İçerisinde binlerce kitap, güncel dergiler ve dijital kaynakların bulunduğu kütüphane, öğrencilerin araştırma yapmaları, ödevlerini hazırlamaları ve kişisel gelişimlerini desteklemeleri için ideal bir ortam sunuyor.
Kaymakam Onur Şan, açılış konuşmasında, hayırseverlerin eğitime yaptığı katkıların önemine vurgu yaparak, “Bu güzel kütüphane, öğrencilerimizin geleceğine yapılan önemli bir yatırımdır. Hayırseverlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu kütüphane, öğrencilerimizin bilgiye erişimini kolaylaştıracak, okuma alışkanlıklarını artıracak ve onların daha donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacaktır,” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ekiz ise, belediye olarak eğitime destek vermeye devam edeceklerini belirterek, “Eğitim, bir toplumun geleceği için en önemli yatırımdır. Biz de belediye olarak, ilçemizdeki okulların fiziki şartlarını iyileştirmek, eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerimize daha iyi imkanlar sunmak için çalışıyoruz. Bu güzel kütüphanenin ilçemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum,” şeklinde konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Ayvazoğlu da, kütüphanenin öğrencilerin eğitim hayatına katacağı değere dikkat çekerek, “Kütüphane, öğrencilerimizin kitaplarla buluştuğu, yeni dünyalar keşfettiği ve bilgiye açılan bir kapıdır. Hayırseverlerimizin destekleriyle kurulan bu kütüphane, öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını geliştirecek, onların bilgi dağarcıklarını zenginleştirecek ve geleceğe daha umutla bakmalarını sağlayacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.
Okul idarecileri ve öğretmenler de, hayırseverlere ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, kütüphanenin öğrencilerin eğitimine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Kütüphane, öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de kullanımına açık olacak ve okulun eğitim kalitesini artırması bekleniyor. Açılış töreni, katılımcıların kütüphaneyi gezmesi ve hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
21 Nisan 2026EKONOMİ
21 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
21 Nisan 2026GÜNDEM
21 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
21 Nisan 2026GÜNDEM
21 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4485 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2160 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2117 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
2077 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
2074 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.