Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, sosyal medya hesaplarına yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırılarının ardından başlatılan çalışmalarda, halk arasında korku ve panik yaratma, devlet kurumlarını aşağılama, toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etme ve aşağılama amacı taşıyan paylaşımlar tespit edildi. Bu kapsamda, 197 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.
Emniyet ekipleri, sosyal medya platformlarını detaylı bir şekilde inceleyerek, provokatif paylaşımları belirledi. Yapılan teknik takibin ardından, 33 Telegram hesabı, 2 Facebook hesabı, 119 Instagram hesabı ve 43 X (Twitter) hesabı hakkında rapor hazırlandı. Hazırlanan raporlar doğrultusunda Kars Sulh Ceza Hakimliğince, ilgili hesaplara ve paylaşımlara erişim engeli kararı verildi.
Operasyonun, okul saldırıları bahane edilerek yapılan manipülasyonlara karşı bir önlem olduğu belirtiliyor. Emniyet yetkilileri, sosyal medya kullanıcılarını, özellikle hassas dönemlerde, kaynağı belirsiz ve provokatif paylaşımlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Halkın güvenliğini ve huzurunu bozmaya yönelik her türlü girişime karşı mücadele edileceği vurgulandı.
Bu gelişmeler yaşanırken, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile ilgili açıklamaları da gündemdeki yerini koruyor. Trump, görüşmelerde ilerleme sağlanması halinde İranlı liderlerle görüşmeye hazır olduğunu belirtti. Ancak, bu açıklamanın Kars’taki operasyonla doğrudan bir bağlantısı bulunmuyor. Haberin tamamı, sosyal medyada yapılan manipülasyonlara ve buna karşı alınan önlemlere odaklanıyor.
Bu operasyon, siber suçlarla mücadelede gelinen noktayı ve sosyal medyanın kamu düzeni üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne seriyor. Emniyet güçlerinin, dezenformasyonla mücadeledeki kararlılığı, vatandaşların bilgi kirliliğinden korunması açısından büyük önem taşıyor. Habertürk’ün haberine göre, bu tür operasyonların devam edeceği ve sosyal medyanın güvenli bir platform olarak kalması için çalışmaların sürdürüleceği belirtiliyor.
SAVUNMA SANAYİ
06 Haziran 2026EKONOMİ
06 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
06 Haziran 2026GÜNDEM
06 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
06 Haziran 2026GÜNDEM
06 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4903 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3391 kez okundu
3
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3296 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3294 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3294 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.