DOLAR 44,9290 0.01%
EURO 52,6640 0.15%
ALTIN 6.790,28-0,79
BITCOIN 3487806-0.4981%
Mersin
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

2026 Dünya Kupası’nda Sürpriz Hamle: Trump’tan İran Yerine İtalya Önerisi
11 okunma

2026 Dünya Kupası’nda Sürpriz Hamle: Trump’tan İran Yerine İtalya Önerisi

ABONE OL
23 Nisan 2026 11:06
2026 Dünya Kupası’nda Sürpriz Hamle: Trump’tan İran Yerine İtalya Önerisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2026 Dünya Kupası’na kısa bir süre kala, turnuvaya ev sahipliği yapacak olan ABD’den dikkat çekici bir hamle geldi. ABD eski Başkanı Donald Trump’ın özel elçisi Paolo Zampolli, Financial Times’a verdiği röportajda, İran’ın yerine İtalya’nın 2026 Dünya Kupası’nda yer alması gerektiğini savundu. Bu öneri, ABD-İran ilişkilerindeki gerginlik ve İtalya ile ABD arasındaki siyasi dinamikler göz önüne alındığında önemli bir anlam taşıyor.

Zampolli, açıklamasında, “Trump ve FIFA Başkanı Gianni Infantino’ya, Dünya Kupası’nda İran’ın yerini İtalya’nın almasını önerdiğimi teyit ediyorum. Bir İtalyan olarak ‘Azzurri’yi ABD’nin ev sahipliği yaptığı bir turnuvada görmek bir rüya olur. Dört şampiyonluğu olan bir takımın dahil edilmesi için yeterli gerekçe var,” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Trump’ın İtalya ile ilişkileri düzeltme ve aynı zamanda ABD’ye İtalyan turist çekme potansiyelini değerlendirme çabası olarak yorumlanıyor.

İran’ın turnuvaya katılımı ise belirsizliğini koruyor. Maçlarını ABD’de oynaması planlanan İran’ın, bu durum nedeniyle turnuvaya katılıp katılmayacağı merak konusu. İran yönetimi, daha önce savaş nedeniyle Dünya Kupası’na katılmama kararı almış, ancak daha sonra bu kararından vazgeçmişti. Son olarak, maçlarının ABD yerine Meksika’da oynanması halinde turnuvaya katılacaklarını açıklamışlardı.

İtalya ise, 2018 ve 2022 Dünya Kupaları’na katılma hakkını kaybettikten sonra, mart ayında oynanan play-off finalinde Bosna-Hersek’e penaltı atışları sonucu yenilerek üst üste üçüncü kez turnuvaya katılma şansını kaçırdı. Trump’ın bu hamlesi, İtalya’yı turnuvaya dahil ederek hem siyasi bir jest yapmak hem de ekonomik fayda sağlamak amacını taşıyor olabilir.

Konuya ilişkin olarak Beyaz Saray, FIFA, İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) ve İran Futbol Federasyonu (FFIRI) tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 2026 Dünya Kupası, 11 Haziran-19 Temmuz tarihleri arasında ABD, Meksika ve Kanada’nın ortak ev sahipliğinde düzenlenecek ve Türkiye de turnuvada yer alacak. Bu gelişmeler, Dünya Kupası’na sayılı günler kala futbol dünyasında heyecan yaratmaya devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.