Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen TRT 48. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Gala Programı’na katıldı. Erdoğan, salondaki çocukları ve misafirleri sevgiyle selamlayarak başladığı konuşmasında, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle dünya çocuklarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Türkiye’ye gelen misafir çocukların ülkeye neşe getirdiğini ve 23 Nisan sevincine sevinç kattığını belirten Erdoğan, bu ziyaretlerin ömür boyu sürecek dostluklara vesile olacağına inandığını ifade etti. Salondaki çocukların şahsında tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayan Cumhurbaşkanı, “Ülkemizdeki, gönül coğrafyamızdaki ve dünyanın tamamındaki çocuklara barış dolu, mutluluk dolu bir hayat temenni ediyorum,” dedi. Özellikle savaş ve çatışmaların yükünü taşıyan Filistinli ve Lübnanlı çocuklara selamlarını iletti.
Erdoğan, 23 Nisan’ın dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayram olduğuna dikkat çekerek, bu bayramı çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal ve tüm devlet büyüklerini, şehit ve gazileri şükranla andı. Salona girerken ellerinde ülkelerinin bayraklarıyla kendilerini karşılayan çocukları bir “çiçek bahçesine” benzetti ve bu atmosferi sağlayan TRT yönetimine teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı, “Gelecek Çocukların” temasıyla düzenlenen şenliklerin hem Türk çocukları hem de 23 Nisan coşkusunu paylaşmak üzere gelen misafir çocuklar için hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, 23 Nisan’ın Milli Egemenlik Bayramı olması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olması nedeniyle özel bir anlam taşıdığını vurguladı. Bağımsızlığın çetin mücadeleler sonucu kazanıldığını ve İstiklal Harbi’nin zafere ulaştırıldığını hatırlatarak, tarihin bu önemli dönüm noktasının tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini belirtti.
Erdoğan, çocuklara bırakılacak en kıymetli mirasın milli iradenin egemenliği, yani Cumhuriyet ve demokrasi olduğunu söyledi. Çocukların bu mirasa sahip çıkacağına inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı, savaşın, çatışmanın, kavganın olmadığı bir dünyada yaşamanın çocukların en doğal hakkı olduğunu vurguladı. İçeride demokrasiyi ve özgürlükleri, dışarıda barışı ve güvenliği tesis etmeye çalıştıklarını belirtti.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
24 Temmuz 2026EKONOMİ
24 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
24 Temmuz 2026GÜNDEM
24 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
24 Temmuz 2026GÜNDEM
24 Temmuz 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3962 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3700 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3691 kez okundu
4
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3691 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3689 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.