Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 2027’yi “Uluslararası Hukuk Okuryazarlığı Yılı” ilan etmesiyle birlikte, Türkiye’nin bu alandaki çalışmalarına hız kazandıracaklarını duyurdu. Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı olarak toplumun her kesiminde hukuk okuryazarlığı farkındalığını artırmayı hedeflediklerini belirtti.
Bakan Gürlek, özellikle dijital teknolojilerin geldiği noktayı dikkate alarak, yapay zekadan faydalanacaklarını vurguladı. Ancak yapay zeka uygulamalarının, yargının önemli bir unsuru olan avukatlık müessesesine alternatif olarak görülmediğinin altını çizdi. Amaçlarının, vatandaşların haklarını bilen, sorumluluklarının farkında olan ve adalete etkin şekilde erişebilen bireyler olarak güçlenmesini sağlamak olduğunu ifade etti.
Gürlek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, “Türkiye Yüzyılı’nı adaletin yüzyılı kılma” hedefiyle hukuk bilincini artırmaya yönelik adımları kararlılıkla hayata geçireceklerini belirtti. Bu kapsamda, Adalet Bakanlığı’nın kapsamlı bir eylem planı üzerinde çalıştığı öğrenildi.
Adalet Bakanlığı kaynakları, Bakan Gürlek’in Edirne’de gençlerle yaptığı sohbetin, bu çalışmalarla ilgili olduğunu açıkladı. Kaynaklar, gündemdeki yapay zeka destekli platformların, hukuki süreçler hakkında vatandaşlara rehberlik eden uygulamalar şeklinde tasarlandığını ve avukatlık mesleğine alternatif oluşturmadığını vurguladı.
Bu açıklamalar, Adalet Bakanlığı’nın vatandaşların adalete erişimini kolaylaştırma ve hukuk okuryazarlığını artırma konusundaki kararlılığını gösteriyor. Yapay zeka teknolojilerinden yararlanma hedefi, vatandaşların hukuki süreçler hakkında daha bilinçli olmalarını sağlamayı amaçlarken, avukatlık mesleğinin önemini de koruyor. Bakanlığın çalışmaları, Türkiye’de adaletin güçlendirilmesi ve hukuk bilincinin yaygınlaştırılması yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
26 Temmuz 2026EKONOMİ
26 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
26 Temmuz 2026GÜNDEM
26 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
26 Temmuz 2026GÜNDEM
26 Temmuz 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3989 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3712 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3705 kez okundu
4
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3703 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3702 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.