Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kura çekim töreninde İstanbullularla bir araya geldi. Törende yaptığı konuşmada, İstanbul’un tarihi ve manevi önemine vurgu yaparak, şehri “dünyaya açılan kapımız, vizyon şehrimiz” olarak nitelendirdi.
Erdoğan, konuşmasına İstanbulluları selamlayarak başladı ve kura çekim töreninde vatandaşlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İstanbul’un 39 ilçesinde yaşayan tüm vatandaşlara sevgilerini iletti ve programa katılanlara şükranlarını sundu. Cumhurbaşkanı, İstanbul’un sıradan bir yerleşim yeri olmadığını belirterek, kenti “6 asrın birikimi, ataların hazinesi ve milletin en güzel eseri” olarak tanımladı.
Edebiyat tarihçisi Nihat Sami Banarlı’nın sözlerine atıfta bulunan Erdoğan, “Burası, en az İstanbul Türkçesi kadar güzel, bütün asırlardan ve uzak yakın bütün vatanlardan derlenmiş zengin bir terkip, eşsiz bir neticedir. Burası dünyanın en uzun ömürlü Fatih milletinin 3 kıtada kurduğu imparatorluk topraklarında güzel, yüce ve iyi ne kadar kıymet varsa hepsini topladığı yerdir.” ifadelerini kullandı. İstanbul’un manevi ve küresel değerine dikkat çeken Erdoğan, kentin Türkiye’nin geleceğindeki stratejik rolüne işaret etti.
Erdoğan, “İstanbul işte böyle ulvi, böyle manevi, böyle muteber, böyle müstesna bir şehirdir. İstanbul bizim dünyaya açılan kapımız, İstanbul bizim vizyon şehrimizdir.” şeklinde konuştu. Konuşmasında, İstanbul’da yeni eserler, hizmetler ve projelerle vatandaşların karşısına çıkmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve bu teveccühü nasip eden Allah’a şükretti. Ayrıca, töreni düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı tebrik etti.
500 bin sosyal konut projesi kapsamında kura çekilecek 100 bin konutun hak sahiplerine ve tüm İstanbul halkına hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan, “Şehirler milletlerin kimlik belgesidir, medeniyetlerin tapu senedidir. Tarihten kültüre, mimariden estetiğe, edebiyattan sanata bir milletin kökleri şehirlerde gizlidir.” dedi. Şehirlere sahip çıkmanın, mazi ile atiyi aynı hizada buluşturmak olduğunu vurguladı.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
25 Nisan 2026EKONOMİ
25 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
25 Nisan 2026GÜNDEM
25 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
25 Nisan 2026GÜNDEM
25 Nisan 2026
1
Türkiye’de Evlilik ve Boşanma İstatistikleri: 2025 Yılında Evlenme Oranları Düşerken, Boşanmalar Arttı
150 kez okundu
2
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
148 kez okundu
3
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
136 kez okundu
4
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
119 kez okundu
5
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
116 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.