Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler, İsrail saldırılarının gölgesinde, 21 yıl aradan sonra ilk kez yerel seçimler için sandık başına gitti. Deyr el-Belah’ta kurulan seçim merkezlerinde oy kullanma işlemi, savaşın yarattığı zorluklara rağmen gerçekleşti. TRT Haber’in haberine göre, sabah saatlerinden itibaren seçmenler, yıkımın izlerini taşıyan şehirde, 12 seçim merkezinde oy kullanmak için uzun kuyruklar oluşturdu.
Filistin Merkez Seçim Komisyonu’nun Gazze Bölge Müdürü Cemil el-Halidi, seçimlerin zorluklara rağmen yapılmasının kararlılığın bir göstergesi olduğunu belirtti. El-Halidi, seçim merkezlerinin bir kısmının, boş arazilere kurulan çadırlardan oluştuğunu ifade etti.
Deyr el-Belah, İsrail saldırılarından diğer bölgelere göre daha az etkilenen bir şehir olduğu için oy kullanma işleminin yapıldığı tek yer olarak belirlendi. Seçimler, Gazze ile Batı Şeria arasındaki idari birliğin güçlendirilmesi ve yerel kurumların yeniden inşası için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, Deyr el-Belah’taki seçimleri “önemli bir adım” olarak nitelendirerek, Gazze’nin tüm bölgelerinde seçimlerin yapılması için uygun koşulların sağlanmasını umduğunu belirtti. Kasım, Filistin iç işlerinin düzenlenmesi için başkanlık seçimlerinin de yapılması çağrısında bulundu. Ayrıca, İsrail’in Gazze’deki “soykırım savaşını” sürdürdüğünü ve uluslararası toplumu Gazze’deki belediyeleri desteklemek için “gerçek bir plan” hazırlamaya çağırdı.
Fetih Hareketi Sözcüsü Munzir el-Hiyak ise, seçimlerin Gazze’de yürütülmesinin “bir direniş ve İsrail’e karşı duruş mesajı” içerdiğini ve “Gazze ve Batı Şeria’nın birbirinden ayrılamaz Filistin’in parçaları olduğunu” dünyaya vurguladığını ifade etti.
Filistin’de 2005’ten bu yana başkanlık seçimi, 2006’dan beri de parlamento seçimi yapılmadı. Ülke, 2007’den bu yana Hamas’ın Gazze’yi kontrol etmesi ve Fetih Hareketi’nin Batı Şeria’yı yönetmesiyle siyasi ve coğrafi bir bölünmeyle karşı karşıya.
SAVUNMA SANAYİ
11 Haziran 2026EKONOMİ
11 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
11 Haziran 2026GÜNDEM
11 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
11 Haziran 2026GÜNDEM
11 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3443 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3331 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3329 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3329 kez okundu
5
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3328 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.