DOLAR 45,0379 0.19%
EURO 52,8518 0.28%
ALTIN 6.814,230,53
BITCOIN 3488162-0.43672%
Mersin
19°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişmeler: 2 Hastane Çalışanı Gözaltına Alındı, Mustafa Türkay Sonel’in Fotoğrafları Gündemde
14 okunma

Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişmeler: 2 Hastane Çalışanı Gözaltına Alındı, Mustafa Türkay Sonel’in Fotoğrafları Gündemde

ABONE OL
25 Nisan 2026 08:38
Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişmeler: 2 Hastane Çalışanı Gözaltına Alındı, Mustafa Türkay Sonel’in Fotoğrafları Gündemde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den beri kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili soruşturmada önemli gelişmeler yaşanıyor. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Tunceli Devlet Hastanesi’nde görevli iki kişi gözaltına alındı. Habertürk’ün haberine göre, bilgi işlem görevlileri B.Y. ve Y.E., Gülistan Doku olayına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Gülistan Doku, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisiydi ve 5 Ocak 2020’den itibaren kendisinden haber alınamamıştı. Ailesinin kayıp başvurusu üzerine başlatılan arama çalışmaları sonuç vermemişti. Soruşturma, “kasten öldürme”, “cinsel saldırı”, “suç delillerini gizleme”, “bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girmek”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “suçu bildirmeme” ve “suçluyu kayırma” gibi çeşitli suçlamalarla genişletildi.

Soruşturma kapsamında daha önce birçok kişi gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel, oğlu Mustafa Türkay Sonel, Gülistan Doku’nun SIM kartındaki verileri sildiği iddia edilen eski polis Gökhan Ertok, hastane kayıtlarını sildiği iddia edilen dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir, Doku’nun erkek arkadaşı Zeinal Abakarov ve annesi Cemile Yücer gibi isimler bulunuyor. Ayrıca, soruşturma kapsamında firari olarak aranan Umut Altaş için kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Soruşturmada dikkat çeken bir gelişme de yaşandı. Tutuklanan Mustafa Türkay Sonel’in, uzun namlulu silahlarla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Bu durum, soruşturmanın seyrini etkileyebilecek yeni bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Daha önce gözaltına alınan 15 şüpheliden 12’si tutuklanmış, 3’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ayrıca, ABD’de olduğu tespit edilen firari şüpheli Umut Altaş hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Tunceli Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturmayı titizlikle sürdürdüğü belirtilirken, yeni gözaltılar ve ortaya çıkan fotoğraflar, Gülistan Doku’nun akıbetinin aydınlatılmasına yönelik umutları artırıyor. Soruşturmanın ilerleyen süreçte daha ne gibi gelişmelere sahne olacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: Habertürk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.