Türkiye, Sudan’da devam eden insani krize yönelik yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı, AFAD ve Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM) koordinasyonunda Mersin Limanı’ndan Sudan’ın Port Sudan Limanı’na sevk edilen 30 bin çadırın bölgeye ulaştığı belirtildi. Yardımların, insani krizin yaşandığı bölgelerdeki sivil halka dağıtıldığı ve çadırların kurulum işlemlerinin gerçekleştirildiği ifade edildi.
AFAD’ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Sudan’daki insani durumun ciddiyetine dikkat çekildi. BM ve uluslararası kuruluşların raporlarına atıfta bulunularak, savaşlar, toplumsal çatışmalar ve iklim değişikliği gibi faktörlerin dünya genelinde yerinden edilmiş insan sayısını artırdığı vurgulandı. Bu durumun, insani yardıma muhtaç kişi sayısında da her geçen gün artışa yol açtığına işaret edildi.
Türkiye, insani yardım çalışmaları kapsamında Sudan’a yaptığı desteklerle uluslararası arenada takdir topluyor. Gönderilen çadırların, barınma ihtiyacını karşılamada kritik bir rol oynadığı belirtiliyor. AFAD yetkilileri, yardım çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütüldüğünü ve ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede ulaşmasının hedeflendiğini ifade etti. Bu kapsamda, bölgedeki insani yardım kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışmalar sürdürülüyor.
Sudan’daki krizin etkileri devam ederken, Türkiye’nin yardımsever yaklaşımı ve hızlı aksiyon alması, mağdur insanlara umut oluyor. Türkiye, geçmişte olduğu gibi, bundan sonra da insani yardım çalışmalarına kesintisiz devam edeceğini duyurdu. Yardımların, sadece barınma ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda bölgedeki insanların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik olduğu belirtiliyor. Türkiye’nin Sudan’a yönelik yardımları, uluslararası işbirliğinin ve dayanışmanın güzel bir örneği olarak değerlendiriliyor.
SAVUNMA SANAYİ
25 Nisan 2026EKONOMİ
25 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
25 Nisan 2026GÜNDEM
25 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
25 Nisan 2026GÜNDEM
25 Nisan 2026
1
Türkiye’de Evlilik ve Boşanma İstatistikleri: 2025 Yılında Evlenme Oranları Düşerken, Boşanmalar Arttı
150 kez okundu
2
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
148 kez okundu
3
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
136 kez okundu
4
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
119 kez okundu
5
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
116 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.