Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava durumu değişiklik gösteriyor. Ülkenin güney, iç ve doğu bölgelerinde parçalı bulutluluk hakim olacak. Özellikle Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Afyonkarahisar, Ankara’nın kuzey ilçeleri, Konya, Bingöl, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde etkili olması öngörülüyor.
Marmara’nın doğusu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde ise sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli arazilerde çığ ve kar erimesi riski bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması önemlidir.
Hava sıcaklıkları ise yurdun kuzey kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak. Diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, güneybatı kesimlerde ise güneybatı ve batı yönlerinden hafif ve ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
İllerimizdeki hava durumu ve beklenen sıcaklıklar ise şu şekilde:
* **Ankara:** 19°C, Parçalı bulutlu, öğleden sonra kuzey ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
* **Afyonkarahisar:** 20°C, Parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
* **Adana:** 27°C, Parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
* **Antalya:** 27°C, Parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
* **Burdur:** 24°C, Parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
* **Konya:** 21°C, Parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
* **Erzurum:** 16°C, Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.
* **Kars:** 14°C, Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.
* **Van:** 14°C, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.
* **Mardin:** 21°C, Parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.
Bu bilgiler doğrultusunda, vatandaşların bulundukları bölgelerdeki hava durumunu takip etmeleri ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları önemlidir. Özellikle yağış beklenen bölgelerde yaşayanların sel, su baskını gibi risklere karşı dikkatli olmaları gerekmektedir. Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Habertürk.
SAVUNMA SANAYİ
28 Nisan 2026EKONOMİ
28 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Nisan 2026GÜNDEM
28 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Nisan 2026GÜNDEM
28 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4629 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2311 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2263 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
2226 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
2223 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.