Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya platformlarına yönelik önemli bir düzenleme sinyali verdi. Bakan Göktaş, sosyal medyanın kullanımına ilişkin yeni bir yönetmelik çıkarılacağını duyurdu. Bu düzenlemenin amacı, sosyal medya platformlarında çocukların korunması, siber zorbalıkla mücadele ve dezenformasyonun yayılmasının engellenmesi olarak belirtildi.
Bakan Göktaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sosyal medya, hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak, bu platformların sunduğu fırsatların yanı sıra, bazı riskler de barındırdığı bir gerçek. Özellikle çocuklarımız, siber zorbalık, istismar ve zararlı içeriklere maruz kalabiliyor. Biz de bu riskleri en aza indirmek ve çocuklarımızı korumak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz,” ifadelerini kullandı.
Yeni yönetmelik, sosyal medya platformlarının içerik denetimi, kullanıcıların güvenliği ve platformların sorumlulukları gibi konuları kapsayacak. Yönetmelik kapsamında, çocukların kişisel verilerinin korunması, zararlı içeriklerin tespiti ve kaldırılması, siber zorbalıkla mücadele gibi önemli başlıklar yer alacak. Ayrıca, platformların kullanıcıları bilgilendirme ve bilinçlendirme yükümlülükleri de artırılacak.
Bakan Göktaş, yönetmeliğin hazırlanmasında ilgili tüm paydaşların görüşlerinin alınacağını ve bilimsel verilerin dikkate alınacağını belirtti. Yönetmeliğin, sosyal medyanın güvenli ve bilinçli kullanımını teşvik etmesi, aynı zamanda ifade özgürlüğünü de koruması hedefleniyor.
Bu önemli gelişme, sosyal medya kullanıcıları ve platformları için yeni düzenlemeler getirecek. Yönetmeliğin detayları ve ne zaman yürürlüğe gireceği ise merakla bekleniyor. Haberturk.com olarak gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.
Kaynak: Haberturk.com
SAVUNMA SANAYİ
28 Nisan 2026EKONOMİ
28 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Nisan 2026GÜNDEM
28 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Nisan 2026GÜNDEM
28 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4632 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2315 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2266 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
2229 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
2227 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.