Aile ve Nüfus On Yılı Genelgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, genelgenin yayımlanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, genelgenin aile yapısını koruma, gençleri destekleme ve nüfus politikalarını uzun vadeli bir vizyonla ele alma amacını taşıdığını belirtti.
Bakan Göktaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Aile ve Nüfus On Yılı Genelgemiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Aile yapımızı koruyan, gençlerimizi destekleyen ve nüfus politikalarımızı uzun vadeli bir vizyonla ele alan güçlü bir yol haritası ortaya koyuyoruz. Güçlü aile, güçlü toplum hedefimize yön veren bu önemli adım için Sayın Cumhurbaşkanımıza milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Aile ve Nüfus On Yılı’nda, büyük Türkiye ailemizin her bir ferdinin yanında olmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun.”
Genelgenin içeriği ve detayları henüz kamuoyuna açıklanmamış olmakla birlikte, ailenin korunması, gençlerin desteklenmesi ve nüfus politikalarının güçlendirilmesi gibi temel hedefleri içerdiği anlaşılmaktadır. Bu kapsamda, aile yapısının güçlendirilmesi, evliliklerin teşvik edilmesi, çocuk sahibi olma konusunda desteklerin artırılması, gençlerin eğitim, istihdam ve sosyal hayata katılımlarının kolaylaştırılması gibi konuların öne çıkması bekleniyor.
Genelge, Türkiye’nin demografik yapısı ve geleceği açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Nüfusun yaşlanması, doğurganlık oranlarının düşmesi gibi sorunlarla mücadele etmek, genç nüfusun potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve aile kurumunu güçlendirmek amacıyla çeşitli politika ve uygulamaların hayata geçirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların iş birliği içinde çalışması bekleniyor.
Genelgenin detayları ve uygulamaya geçirilme süreçleri önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak. Aile ve Nüfus On Yılı’nın, Türkiye’nin demografik yapısına ve sosyal hayatına olumlu etkiler yapması hedefleniyor.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026EKONOMİ
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5026 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3571 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3426 kez okundu
4
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3423 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3421 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.