DOLAR 45,2018 0.03%
EURO 53,0218 0.04%
ALTIN 6.649,57-0,79
BITCOIN 36034281.78754%
Mersin
10°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail’den Ateşkese Rağmen Lübnan’a Saldırılar Devam Ediyor: Çok Sayıda Can Kaybı
30 okunma

İsrail’den Ateşkese Rağmen Lübnan’a Saldırılar Devam Ediyor: Çok Sayıda Can Kaybı

ABONE OL
2 Mayıs 2026 17:45
İsrail’den Ateşkese Rağmen Lübnan’a Saldırılar Devam Ediyor: Çok Sayıda Can Kaybı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ordusunun, 17 Nisan’da yürürlüğe giren geçici ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyindeki beldelere yönelik saldırıları devam ediyor. Lübnan resmi ajansı NNA’nın haberine göre, İsrail savaş uçakları ve insansız hava araçları Nebatiye kent merkezi başta olmak üzere Şehabiyye, Kakaiyyet Cisir, Safad Battih, Şakra, Mansuri, Aba, Kefre, Beraşit, Şevkin, Mivdon, Semaiyye, Şıaytiye, Sadikayn, Adşit, Luveyze, Mecdel Zun, Batı Zavtar, Doğu Zavtar ve Haruf beldelerini hedef aldı.

Nebatiye’de Kefer Deccel yolunda bir araca düzenlenen İHA saldırısında 2 kişi hayatını kaybederken, Luveyze’de bir evin hedef alınması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi. Şevkin’de de bir kişi hayatını kaybederken, Mivdon’da 4, Şevkin’de 2 kişinin daha yaşamını yitirdiği bildirildi. Deyr Kanun Ras Arab’da bir motosiklete düzenlenen İHA saldırısında 1 kişi öldü. Şıaytiye’de ise bir motosikletin hedef alınması sonucu 1 kişi ağır yaralandı. İsrail ordusu ayrıca Duveyre beldesindeki bir Hüseyniyye’yi yıktı.

Saldırılar sadece can kaybıyla sınırlı kalmadı. Şevkin, Mecdel Silm, Kabriha, Mivdon, Doğu Zavtar, Batı Zavtar ve Yuhmur Şakif beldeleri de topçu atışlarına maruz kaldı. Öte yandan, İsrail’e ait bir İHA’nın başkent Beyrut üzerinde alçak irtifada uçuş yaptığı belirtildi.

Hizbullah ise İsrail’in ateşkes ihlallerine karşılık verdiğini duyurdu. Örgütten yapılan açıklamada, Lübnan’ın güneyinde işgal altındaki Bayyada beldesinde İsrail askerleri ve bir tanksavar füze mevzisinin İHA’larla hedef alındığı ifade edildi.

İsrail, 2 Mart’ta Lübnan’a yönelik yoğun hava saldırıları başlatmış ve ülkenin güneyinde birçok beldeyi işgal etmişti. Lübnan hükümeti, bu süreçte yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını açıklamıştı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, 2 Mart’tan bu yana İsrail saldırılarında 2 bin 600’den fazla kişinin öldüğünü bildirdi. ABD Başkanı Donald Trump, 17 Nisan’da yürürlüğe giren 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığını duyurmuştu. Ancak ateşkesin uzatılmasına rağmen İsrail’in saldırıları ve ev yıkımları devam ediyor. Hizbullah ise ateşkesi ihlal ettiği gerekçesiyle İsrail birliklerine yönelik saldırılar düzenliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.