Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaklaşan Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olup olmayacağı konusundaki belirsizliğe açıklık getirdi. Türkiye Kültür Yolu Festivali açılışı için Aydın’da bulunan Bakan Ersoy, tatilin uzatılması durumunda turizm sektörü açısından olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti. Ancak bu konunun henüz Kabine’de görüşülerek karara bağlanacağını ifade etti.
Bakan Ersoy, turizm sektörünün genel durumunu değerlendirirken, Türkiye’nin krizlere karşı daha dirençli hale gelmesi gerektiğini vurguladı. “Krizlere açık bir bölgede yaşıyoruz. Sektörü krizlere bağışıklı hale getirmemiz gerekiyor,” dedi. Türkiye’nin bir “istikrar adası” olduğunu defalarca kanıtladığını ve Cumhurbaşkanı ile diplomasinin “barış getirici” rolüne dikkat çekti. Bu durumun, Türkiye’nin uluslararası algısında olumlu bir etki yarattığını da sözlerine ekledi.
Kur politikalarının turizm gelirlerine etkisine değinen Ersoy, önceliklerinin enflasyonu düşürmek olduğunu belirtti. “Her sektör üstüne düşen fedakarlığı yapmak zorunda,” diyen Ersoy, turizm gelirlerindeki artışa dikkat çekti. 2017 sonunda 32 milyar dolar olan turizm gelirlerinin, geçen yıl 65 milyar dolara yükseldiğini aktardı. Ziyaretçi sayısında dünya sıralamasında 8.’den 4.’ye, gelirde ise 15.’den 7.’ye yükseldiklerini belirtti.
Bakan Ersoy’un açıklamaları, hem yaklaşan bayram tatiliyle ilgili beklentileri hem de turizm sektörünün genel durumu ve geleceği hakkında önemli ipuçları sunuyor. Turizm sektörünün krizlere karşı dayanıklılığının artırılması ve Türkiye’nin “istikrar adası” imajının korunması, sektörün sürdürülebilir büyümesi için kritik öneme sahip. Turizm gelirlerindeki artış, sektörün performansının olumlu bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. [Kaynak: TRT Haber](https://www.trthaber.com/haber/ekonomi/bakan-ersoy-kurban-bayrami-tatilinin-9-gun-olmasi-turizm-acisindan-olumlu-olur-943844.html)
SAVUNMA SANAYİ
21 Haziran 2026EKONOMİ
21 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
21 Haziran 2026GÜNDEM
21 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
21 Haziran 2026GÜNDEM
21 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3558 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3417 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3411 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3411 kez okundu
5
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3407 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.