Türkiye’de radyo yayıncılığının 99. yıl dönümü, 6 Mayıs 1927’de İstanbul’da yankılanan ilk sesle kutlanıyor. O günden bu yana, TRT Radyoları, Türkiye’nin kültürel mirasının taşıyıcısı ve milyonlarca insanın yaşamının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bu uzun soluklu yolculuk, İstanbul Sirkeci’deki Büyük Postane’nin çatı katında başladı ve bugün 17 ulusal radyo kanalıyla geniş bir yayın ağına ulaştı.
İlk anonsun ardından, İstanbul Radyosu’nu Ankara Radyosu takip etti. 1960’lardan itibaren il radyolarının kurulmasıyla yayınlar ülke çapına yayıldı. 1964’te Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle yayınlar TRT çatısı altında toplandı. 1974’te merkez ve bölge radyolarının birleşmesiyle TRT-1, TRT-2 ve TRT-3 gibi önemli kanallar dinleyicilerle buluştu.
Yıllar içinde radyo yayıncılığı, ‘Arkası Yarın’dan ‘Radyo Tiyatrosu’na, haber bültenlerinden canlı yayınlara kadar geniş bir yelpazede gelişti. Mikrofonların ardındaki ustalar, kelimeleri notalara dönüştürerek dinleyicilerin zihninde unutulmaz sahneler yarattı. Bu yayınlar, Türkiye’nin ortak hafızasını oluşturdu ve kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynadı.
Günümüzde TRT Radyoları, karasal yayınların yanı sıra uydu, internet ve dijital platformlar üzerinden de yayın yapıyor. TRT Dinle platformu, nostaljik radyo deneyimini dijital çağa taşıyarak milyonlarca şarkı, sesli kitap, radyo tiyatrosu ve podcast’i ücretsiz olarak dinleyicilere sunuyor. Bu platform, radyo yayıncılığının zengin mirasını yeni nesillere ulaştırırken, geçmişin değerlerini de koruyor.
TRT Radyoları, 99 yıllık tecrübesiyle Türkiye’nin sesini sadece ülke içinde değil, sınırların ötesinde de duyurmaya devam ediyor. Müzik, edebiyat, kültür ve hayatın iç içe geçtiği yayınlarıyla, radyo, Türkiye’nin kültürel zenginliğinin ve iletişiminin en önemli araçlarından biri olmaya devam edecek. Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026EKONOMİ
07 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
186 kez okundu
2
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
185 kez okundu
3
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
184 kez okundu
4
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
184 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
170 kez okundu