Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük savunma, havacılık ve uzay sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul’un organizasyonuyla düzenlenen SAHA 2026 Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortağı olduğu fuarda, Türk savunma sanayinin önde gelen kuruluşlarından ASELSAN önemli anlaşmalara imza attı. Bu kapsamda, Endonezya makamlarıyla iki kritik sözleşme gerçekleştirildi.
İmzalanan sözleşmeler, Endonezya Silahlı Kuvvetleri’nin modernizasyon çabalarına önemli katkılar sağlayacak. İlk sözleşme, Endonezya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın kullanımına sunulacak olan insansız deniz araçları faydalı yükleri ile ilgili. Bu anlaşma, Endonezya donanmasının deniz yeteneklerini artırmayı hedefliyor. İkinci sözleşme ise, Endonezya Silahlı Kuvvetleri için geliştirilecek olan görev kritik haberleşme sistemlerini kapsıyor. Bu sistemler, iletişimin güvenliğini ve etkinliğini sağlayarak, operasyonel kabiliyetleri güçlendirecek.
Sözleşmelerin imza törenine ASELSAN Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Akyol da katıldı. Törende, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Özgür Taylan Sarı ile PT Republic Direktörü Ivandry Febriando Sitepo, anlaşmaları resmen imzaladı. Bu imza töreni, Türkiye ve Endonezya arasındaki savunma sanayi iş birliğinin önemli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
ASELSAN’ın bu anlaşmalarla Endonezya’ya milli sistemlerini sağlayacak olması, Türk savunma sanayinin uluslararası arenadaki başarısını bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu ihracat, ASELSAN’ın teknoloji ve mühendislik alanındaki yetkinliğini ve küresel pazardaki rekabet gücünü de destekliyor. SAHA 2026 Fuarı, bu tür iş birliklerinin ve teknolojik gelişmelerin sergilendiği önemli bir platform olmaya devam ediyor.
SAHA 2026 Fuarı, savunma sanayi alanındaki son gelişmeleri ve teknolojik yenilikleri bir araya getirerek, sektör profesyonellerine ve ilgili paydaşlara önemli fırsatlar sunuyor. Fuar, Türkiye’nin savunma sanayindeki yeteneklerini ve ihracat potansiyelini artırma hedefi doğrultusunda önemli bir rol oynuyor.
SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026EKONOMİ
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
186 kez okundu
2
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
185 kez okundu
3
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
184 kez okundu
4
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
184 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
170 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.