MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, partisinin kongre sürecinin 19 Mayıs Salı günü Samsun’un İlkadım ilçesinde başlayacağını duyurdu. Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, sembollerin siyasi iletişimdeki önemine dikkat çekerek, ‘İlk Adım’ kavramının Millî Mücadele ruhunu canlandırdığını belirtti.
Yalçın’ın açıklamasına göre, semboller soyut kavramları somutlaştırarak fikirlerin anlaşılmasını sağlar. Bu bağlamda, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, ‘İlk Adım’ olarak tarihe kazınmış ve bağımsızlık mücadelesinin sembolü haline gelmiştir. Yalçın, bu kavramın Türk siyasi hayatına ilham verdiğini ve MHP’nin de bu tür sembolleri kullandığını ifade etti.
Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Terörsüz Türkiye’ fikrini de siyasi bir ‘İlk Adım’ olarak değerlendirdi. Terörün bir siyaset biçimi olarak kullanıldığı ve Türkiye’nin bekasına yönelik tehditlerin arttığı bir dönemde, Bahçeli’nin bu çağrısının milli mutabakat için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Yalçın, ‘Terörsüz Türkiye’ fikrinin iç barışı tesis etme ve kardeşlik hukukunu güçlendirme hedefi taşıdığını belirtti.
MHP’nin kongre sürecinin Samsun’dan başlaması, partinin tarihe verdiği önemi ve milli değerlere bağlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Yalçın’ın açıklamaları, partinin siyasi stratejisinde sembollerin ve milli değerlerin kullanımına verdiği önemi gösteriyor. Parti, bu kongre süreciyle birlikte, ‘Terörsüz Türkiye’ hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız verecek.
SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026EKONOMİ
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
188 kez okundu
2
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
188 kez okundu
3
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
186 kez okundu
4
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
185 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
173 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.